Home Motorsport Duster participă la Raliul Dakar 2015

Duster participă la Raliul Dakar 2015

de

Două modele Duster furnizate de către filiala Renault din Argentina vor participa la Raliul Dakar, ediția din 2015.

Renault Duster va participa la Dakar 2015.

Renault Duster va participa la Dakar 2015.

SUV-ul compact Duster se vinde în America de Sud cu sigla Renault pe capotă. Datorită succesului de care se bucură, Renault Argentina a decis să furnizeze două mașini adaptate construite pentru ediția din 2015 a Raliului Dakar.

Un român va participa la Dakar 2015

Prima participare a lui Renault Duster în această competiție a fost în 2013. Anul viitor, la fel ca în 2014, Emiliano Spataro şi Benjamin Lozada vor conduce una dintre mașini. Cel de-al doilea echipaj va fi format din José Garci and Mauricio Malano. În 2013, Renault Duster Team a ocupat locul 29 în clasamentul general, iar anul trecut, a obţinut locul 14. Pentru 2015, ținta este ca măcar una dintre mașini să se claseze în top 10.

Piloții celor două echipaje Renault Duster sunt pregătiți de start.

Piloții celor două echipaje Renault Duster sunt pregătiți de start.

„Nouă, celor de la Renault Sport Technology, ne plac provocările, iar Raliul Dakar e una dintre cele mai mari. Implicarea noastră în proiect este logică. Vom fi capabili să aducem soluţii tehnice inovatoare şi vom demonstra calităţile de offroader ale lui Duster“, a declarat Christophe Chapelain, managerul de competiţii al Renault Sport Technologies.

Peugeot revine în Dakar

Mașinile de raliu au puține lucruri în comun cu versiunea de serie, în afară de partea frontală. Spre exemplu, motorul este un V8 care furnizează 380 CP. Va exista și o variantă de serie care să amintească de participarea în Dakar, însă va fi comercializată doar pe piața din Argentina, într-un număr limitat de exemplare.

Duster Dakar_2

Ediția Dakar 2015 va avea loc în perioada 3–17 ianuarie și va avea startul în Buenos Aires, urmând ca apoi piloții să traverseze Chile și Bolivia. Finalul competiției va fi tot în Buenos Aires, capitala Argentinei.

Articole similare