Home Auto util Eldrive România și JOY Retail Park inaugurează stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și JOY Retail Park inaugurează stații de încărcare pentru mașini electrice

de Răzvan Măgureanu
CP Eldrive - JOY - statii EV (foto - Eldrive) 01

Eldrive România și JOY Retail Park au încheiat un parteneriat pentru instalarea unor stații de încărcare pentru mașini electrice în mai multe orașe din România.

Primul rod al colaborării se află în Calafat, județul Dolj, unde tocmai au fost puse în funcțiune stațiile. Urmează Sovata (județul Mureș), apoi Dorohoi și Roznov (județul Neamț).

La JOY Retail Park din Calafat sunt disponibile, în această fază, două stații de încărcare marca ABB cu prize DC de 50 kW și AC de 22 kW care pot alimenta simultan patru mașini electrice

„Acum avem servicii de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România și în Calafat, un punct important pe hartă. Facem astfel o punte cu colegii de la Eldrive Bulgaria, care, pe celălalt mal al Dunării, asigură servicii de încărcare într-o benzinărie strategică din zonă. Încărcarea poate fi realizată din aplicația Eldrive România, atât pentru utilizarea rețelei din țara noastră, cât și pentru Bulgaria”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România.

Stațiile de încărcare Eldrive România de la JOY Retail Park sunt la o distanță mai mică de 20 de kilometri de stația Eldrive din Bulgaria, amplasată într-o benzinărie OMV. În acest moment, utilizatorii Eldrive România au, în zona Calafat-Vidin, trei stații de încărcare. Ele sunt utile pentru clienții centrului comercial, dar și pentru persoanele aflate în tranzit.

„Calafatul n-a avut până acum stații de încărcare rapide pentru mașini electrice, iar noi suntem bucuroși să le dăm în folosință pe primele, prin parteneriatul cu Eldrive România. Astfel, pe lângă spațiile comerciale variate pe care le punem la dispoziția clienților, putem să le asigurăm și încărcare pentru mașini electrice în Calafat și, în curând, în toate
proiectele JOY Retail Park de pe teritoriul României”, a declarat Adrian Păcuraru – CEO Pro Development – deținător al brandului JOY Retail Park.

Stațiile Eldrive din JOY Retail Park pot fi activate prin mai multe posibilități:
– aplicația de mobil Eldrive România
– prin card RFID solicitat la Eldrive România
– prin funcția Autocharge, disponibilă pentru toate stațiile DC cu conector CCS (nu și pentru CHAdeMO sau Type 2).

Pentru viitoarele HUB-uri de încărcare din Sovata, Dorohoi și Roznov, Eldrive România și JOY au în vedere instalarea unor stații cu puteri similare, dar în configurații de conectori diferite.

Acesta este doar începutul colaborării dintre Eldrive România și JOY. Ambele companii doresc să extindă parteneriatul și în alte amplasamente din România, iar numărul de stații disponibile pentru clienți să crească într-un ritm accelerat.

JOY Retail Park propune clienților din orașele de provincie un concept modern și simplu pentru a face cumpărături. Cu o experiență a fondatorilor de peste 15 ani în imobiliare, Pro Development – deținătorul brandului JOY Retail Park – își propune să dețină un portofoliu de peste 75.000 mp în următorii 5 ani. Primul amplasament JOY este în Gherla, județul Cluj. Au urmat apoi JOY Balș, JOY Rupea, JOY Sovata, JOY Roznov și JOY Calafat.

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.  Stațiile de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Eldrive România are acoperire națională și lucrează permanent la extinderea rețelei de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de se stații de încărecare pentru mașinile electrice.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.