Home Modele noi Eleganță și performanță cu Aston Martin DB12 Volante

Eleganță și performanță cu Aston Martin DB12 Volante

de Vlad Micu

Aston Martin DB12 Volante este noua capodoperă a britanicilor. Acest model cabrio este un companion al lui DB12 Coupe, prezentat recent, și combină plăcerea condusului decapotabil cu performanțele și manevabilitatea excepțională caracteristică mărcii.

 

Cu DB12 Volante, Aston Martin, o marcă cu o tradiție de peste 60 de ani, continuă să încânte simțurile clienților. Plăcerea de a conduce decapotat este de neegalat pentru mulți dintre utilizatori, potrivit lui Amedeo Felisa, CEO al Aston Martin. Aston Martin Volante a reușit să redea cu succes acest sentiment. Păstrând performanțele remarcabile ale DB12 Coupe,  noul DB12 Volante este o decapotabilă sportivă autentică, care infirmă stereotipurile și se adresează unei generații mai tinere de șoferi.

 

DB12 Volante a fost creat în paralel cu omologul său coupe și împărtășește ingineria, designul și inovațiile tehnice de ultimă oră care caracterizează cele mai recente modele Aston Martin. Este o dovadă a dedicării Aston Martin de a crea vehicule centrate pe șofer, cu o putere de top, caracteristici de mașină sport pur-sânge și performanțe de neegalat.

 

Construcția robustă din aluminiu, care oferă o dinamică de neegalat și o experiență de condus remarcabilă, stă la baza performanțelor sale excelente. Pentru a oferi același grad de performanță și integritate a vehiculului ca și fratele său coupe, partea inferioară a caroseriei lui DB12 Volante a fost proiectată cu mare atenție.

 

Întărirea componentelor structurale importante, inclusiv a legăturilor transversale și a punctelor  superioare de susținere ale suspensiei spate, a crescut rigiditatea torsională la nivel total cu aproximativ 5%. În plus, punctele de fixare a suspensiei punții față au fost întărite cu 140%, îmbunătățind integritatea structurală și performanța dinamică a vehiculului.

 

Motorul V8 4.0 Twin-Turbo de la DB12 Volante produce 680 CP la 6000 rpm și 800 Nm între 2750 și 6000 rpm, ceea ce îl poziționează pe locul de lider din clasa sa. DB12 Volante poate atinge în jur de 325 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde, grație motorului uimitor pe care inginerii Aston Martin l-au construit manual.

 

DB12 Volante are o transmisie automată ZF cu 8 trepte și oferă o varietate de moduri de schimbare a treptelor de viteză ce se îmbină perfect cu modurile sale de condus sportiv. Coloana de direcție neizolată a vehiculului, diferențialul spate electronic (E-Diff) și direcția asistată electric lucrează împreună pentru a oferi manevrabilitate și agilitate precisă.

 

DB12 Volante dispune de un sistem de infotainment complet nou pe care Aston Martin l-a creat intern. Acesta oferă o experiență multi-ecran complet integrată, cu conectivitate wireless. Pentru o experiență de condus mai inteligentă și mai bine informată, sistemul de navigație oferă cartografiere 3D, informații despre trafic în timp real și rutare dinamică.

Aston Martin DB12 Volante

Aston Martin DB12 Volante

Sistemul audio de la DB12 Volante a fost creat în colaborare cu Bowers & Wilkins și oferă o calitate a sunetului imersivă, precum și un sistem halo opțional pentru audiofilii care caută cea mai bună calitate a sunetului posibil.

 

DB12 Volante are un aspect distinctiv și asertiv datorită componentelor sale de design deosebit. Acoperișul “K-fold”, care este controlat electric și se deschide și se închide în doar 14, respectiv 16 secunde, contribuie la aspectul elegant al vehiculului.

 

Stabilind noi repere pentru condusul decapotat, Aston Martin DB12 Volante este o adevărată capodoperă care îmbină perfect performanța, grația și luxul. Acesta a debutat la Monterey Car Week, în California, deschizând o nouă eră pentru automobilele de ultra-lux. Primele livrări sunt anticipate în T4 din 2023, producția urmând să înceapă în T3.

Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DB12 Volante

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.