Home Modele noi Rolls-Royce Droptail La Rose Noire – Roadster unicat

Rolls-Royce Droptail La Rose Noire – Roadster unicat

de Dan Damian
Rolls-Royce Droptail La Rose Noire

Rolls-Royce a prezentat un nou model deosebit, care evocă tradiția de carosier a mărcii britanice. Rolls-Royce Droptail va fi produs în 4 exemplare.

Numele Droptail este, de fapt, o continuare a modelelor Sweptail din 2017 și Boat Tail din 2021. Rolls-Royce Droptail este un roadster, dar și un coupe în același timp. Caroseria sa a fost desenată cu implicarea celor patru clienți care au comandat modelul Droptail, iar în cazul finisărilor intervenția acestora este și mai amplă.

Droptail are o parte frontală unică, dar care respectă imaginea Rolls-Royce. Farurile subțiri, cu LED-uri de zi sub forma unei benzi plasate deasupra sunt completate de o reinterpretare a grilei Rolls-Royce. La partea din spate, designerii au putut să-și de-a și mai mult liber imaginației. Mult metal, liniile de LED-uri ale stopurilor plasate pe verticală și difuzor din fibră de carbon. De altfel, caroseria este realizată din aluminiu, oțel și mai multă fibră de carbon decât de obicei. Plafonul este realizat tot din fibră de carbon, iar suprafața sa virată este electrocromată, astfel că poate deveni opacă la apăsarea unui buton. Plafonul nu este rabatabil, astfel că îl poți lua cu tine și rulezi într-un coupe sau îl poți lăsa acasă, cu riscurile de rigoare legate de vreme.

Rolls-Royce Droptail La Rose Noire

Ceea ce vedeți în poze este primul exemplar al seriei de patru. Acesta se numește La Rosé Noir Droptail și a fost comandat și construit împreună cu o familie (internațională, spune Rolls-Royce) care apreciază foarte mult arta și a dorit ceva deosebit până la ultimul detaliu. Motivul acestui exemplar este trandafirul Baccara (originar din Franța), o pasiune a mamei familiei care a comandat mașina. Această specie de trandafir se joacă cu două culori: aparența aproape neagră la umbră, dar roșu închis în razele soarelui. Aceste două nuanțe constituie principala paletă coloristică a lui La Rosé Noir Droptail. Culoarea deschidă este numită True Love, iar nuanța întunecată Mistery. Exterior mașinii este vopsit în culoarea True Love și, la fel ca trandafirul, pare să-și schimbe nuanța în funcție de unghiul și lumina din care este privit. Procesul de vopsire a fost unul deosebit, cu nu mai puțin de 150 de operațiuni.

Rolls-Royce Droptail La Rose Noire

Evident, Rolls-Royce Droptail are doar două locuri, iar zona unde ar fi fost celei din spate este integrată în ansamblul caroseriei și ornată cu motivul petalelor de trandafir. Are și rol aerodinamic, pentru că Rolls-Royce nu putea amplasa un eleron pe o astfel de mașină.

Uitați-vă cu atenție la jante de 22 inchi. Aceste au fost vopsite integral în nuntă Mistery. Par negre pe anumite zone, dar de aproape se văd într-un roșu întunecat. După vopsirea integrală, de pe alte zone ale jantelor a fost îndepărtată vopseaua pentru a expune aliajul, care a fost polisat.

Rolls-Royce Droptail La Rose Noire

La interior s-a mers pe ideea de simplitate și unicitate. A fost dezvoltat în aproape doi ani, iar inserțiile din lemn (paltin, adus din Franța) sunt cele care definesc planșă de bord. 1.603 piese din lemn formează acest motiv al petalelor de trandafir care cad. Tot pe planșa de bord observați un ceas integrat. Este un Audemars Piguet Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date, cu cadran de 43 mm, creat special pentru unul dintre membri familiei care a comandat mașina. Acesta l-a vrut integrat în bord, dar să poată fi și scos pentru ap putea fi purtat la mână. Se pare că a fost o provocare pentru Rolls-Royce, care a reușit să respecte dorința clientului, creând un mecanism special pentru asta.

Motorul este același V12 biturbo de 6,75 litri, dar Rolls-Royce nu insistă pe acest aspect.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.