Home ȘtiriProiecte secrete Exclusiv: primele fotografii cu noul VW Tiguan, aproape complet necamuflat

Exclusiv: primele fotografii cu noul VW Tiguan, aproape complet necamuflat

de Răzvan Măgureanu
VW Tiguan 2023

Noul VW Tiguan a fost surprins pentru prima oară de colegii de la auto motor und sport aproape complet nemascat în trafic. A treia generație se lansează în 2023 pe aceeași platformă MQB. 

VW nu a fost printre primii constructori care a lansat un SUV compact dar VW Tiguan a devenit un bestseller. Prima generație  a fost prezentată în toamna lui 2007, iar a doua a venit în 2016. Peste 2,3 milioane exemplare au fost vândute numai în Europa, anul de glorie fiind 2019 când s-au vândut 264.762 unități.

Grilă a radiatorului mai mică
Noul VW Tiguan se remarcă printr-o parte frontală complet redesenată cu zona superioară discret mascată pentru a nu putea fi observate forma farurilor și a grilei radiatorului. La o privire mai atentă se remarcă farurile mai alungite spre interior și grila mai îngustă și mai mică. Însă zona inferioară a grilei nu este mascată și se observă niște prize de aer laterale în grila inferioară destul de agresive care au un rol aerodinamic bine definit.

Surprinde de asemenea lipsa liniei de centură a caroseriei caracteristică altor modele VW. Insă se observă o degajare în zona inferioară a portierelor față și spate. Nu este clar dacă modelul din fotografie este Tiguan sau Tiguan Allspace deoarece se observă că partea din spate este destul de lungă. Noi credem că este vorba despre versiunea Allspace pe care VW o va oferi în continuare în paralel cu versiunea standard.

În spate, VW a vrut să ne păcălească cu un scenariu ieftin, lipind niște abțipilduri pe post de stopuri și de țevi de eșapament. De aceea, nu avem cum să știm care va fi designul lor real.

Bineînțeles, a treia generație VW Tiguan care se lansează în 2023 se va baza în continuare pe platforma MQB și este probabil și ultima deoarece nu credem că după ciclul de viață de 7-8 ani care se încheie în 2030-2031 VW va mai lansa altă generație cu motoare pe combustie. O versiune electrică nu va exista deoarece acest loc este ocupat de VW ID.4 și ID.5.

Tiguan va avea în continuare motoare diesel și benzină. Motorul pe benzină 1.5 TSI cu patru cilindri a fost deja modificat pentru a putea face față normelor Euro 7. Dieselul de 2 litri va continua să facă parte din ofertă la lansarea din 2023 dar VW nu spune ce se va întâmpla cu acesta după ce vor intra în vigoare normele Euro 7. Nu va lipsi nicio nouă versiune PHEV pe care ne așteptăm ca VW să o îmbunătățească atât din punct de vedere dinamic cât și al rafinamentului.

VW Tiguan 2023VW Tiguan 2023VW Tiguan 2023VW Tiguan 2023VW Tiguan 2023VW Tiguan 2023

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.