Home Motorsport Fernando Alonso câștigă Marele Premiu al Chinei

Fernando Alonso câștigă Marele Premiu al Chinei

de

Spaniolul Fernando Alonso, pilot al echipei Ferrari, a câștigat Marele Premiul al Chinei, finlandezul Kimi Räikkönen a terminat pe locul al doilea, iar Lewis Hamilton a ocupat poziția a treia.

F1 China podium

Cel de-al treilea Grand Prix al sezonului, desfășurat duminică la Shanghai, a fost câștigat de Fernando Alonso, pilotul scuderiei Ferrari, care reușește pentru prima oară în 2013 să-și adjudece prima poziție a podiumului. Pilotul echipei Lotus, Kimi Räikkönen, a ocupat poziția secundă, iar podiumul a fost completat de Lewis Hamilton, care acum concurează pentru Mercedes.

Acesta din urmă și-a adjudecat poziția a treia având un avans de doar 0.2 secunde față de Sebastian Vettel, campion en titre și lider al clasamentului în sezonul actual. Vettel a reușit totuși o performanță bună având în vedere că a plecat de pe poziția a noua a grilei de start, izbutind chiar la jumătatea cursei să se afle preț de mai multe tururi pe locul doi, poziție pe care a pierdut-o în urma unui schimb de pneuri.

În urma Marelui Premiu al Chinei, Sebastian Vettel se află pe prima poziţia în clasamentul general al piloţilor, cu 52 de puncte, Kimi Räikkönen ocupă poziţia a doua, cu 49 de puncte, iar Fernando Alonso este pe trei, cu 43 de puncte.

Articole similare

Comentarii închise.