Home Știri Ferrari reduce producția

Ferrari reduce producția

de

În ciuda creșterii vânzărilor din anul precedent, Ferrari a decis să reducă producția de mașini pentru a păstra exclusivitatea brandului.

Ferrari

Luca di Montezemolo, președintele Ferrari, a anunțat că va reduce producția de mașini din acest an sub 7000 de unități, pentru a păstra exclusivitatea mărcii. De asemenea, prin această decizie se urmărește și conservarea valorii de revânzare a mașinilor deja comercializate. O decizie similară a fost luată de Ferrari și în 2003. „Exclusivitatea mărcii Ferrari este fundamentală pentru valoarea produselor noastre. Am luat decizia de a fabrica mai puține mașini din cauza riscului de a satura piața“, a declarat Montezemolo.

Ferrari LaFerrari, înlocuitorul lui Enzo

În 2012, Ferrari a vândut 7318 de mașini, iar în primele 4 luni ale acestui au fost comercializate alte 1800, veniturile companiei crescând față de perioada similară a anului trecut cu 8%, până la 551 milioane de euro. În paralel cu reducerea producției, în următorii 2 ani, Ferrari intenționează să investească peste 100 milioane de euro în fabrica de la Maranello, unde aproximativ 3000 de persoane construiesc în jur de 32 de mașini în fiecare zi.

Chiar dacă perspectivele economice nu sunt prea bune pentru grupul Fiat, oficialul italian a declarat că nu este luată în calcul vânzarea de acțiuni și nici separarea de Ferrari.

Articole similare