Home Știri Ford B-Max este cel mai bine vândut monovolum mic din Europa

Ford B-Max este cel mai bine vândut monovolum mic din Europa

de

Ford B-Max se poate lăuda cu faptul că este cel mai bine vândut monovolum din segment în Europa, după primul semestru al anului 2013, cu o cotă de piață de 15,8% în clasa sa.

B-MAX_Photo

Clienții europeni au cumpărat peste 38.000 de monovolume compacte Ford B-Max în primele 6 luni ale anului 2013, iar creșterea vânzărilor a dus la clasarea pe primul loc în segmentul său pe piețele din Germania și Marea Britanie, în al doilea trimestru, conform analizei efectuate de Ford pe baza cifrelor furnizate de compania Polk.

Ford B-Max 1.6 TDCi în test

Peste 80% din unitățile Ford B-Max vândute sunt echipate cu Ford SYNC cu Emergency Assistance, 43% cu motorul Ford EcoBoost de un litru și 22% cu sistemul Active City Stop.

Monovolumul a atins o cotă de vânzări de 15.8% pe segmentul monovolumelor compacte în Europa, în primele 6 luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vândute în cele 19 piețe europene tradiționale ale Ford. Producția lui Ford B-Max a început la uzina Ford din Craiova, la mijlocul anului 2012, fiind lansat în toate piețele europene în luna noiembrie a aceluiași an.

Ford câștigă a doua oară competiția Motorul Anului, cu 1.0 EcoBoost

„Știam că este un automobil deosebit, în special datorită sistemului de acces ușor (Ford Easy Access), pe care clienții îl descoperă și îl folosesc în noi moduri în fiecare zi“, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte însărcinat cu marketing, vânzări și service Ford Europa.

Ford Focus se luptă cu concurența din clasa compactă

Ford B-Max a depășit, la capitolul vânzări, modelele Citroën C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz și Opel/Vauxhall Meriva în primul semestru al anului 2013. S-a clasat pe primul loc la vânzări și în Belgia/Luxemburg, Olanda și Norvegia, în primul semestru.

Articole similare

Comentarii închise.