Home Știri Ford Focus ST, facelift și versiune diesel nouă

Ford Focus ST, facelift și versiune diesel nouă

de

În cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment desfășurat în Marea Britanie, Ford a prezentat versiunea restilizată a hot hatchului Ford Focus ST. Principala noutate o constituie însă apariția unei noi versiuni ST diesel de 185 CP.

Ford Focus ST 2

După cum era de așteptat, modificările esetice pe care versiunile ”civile” le-au primit la începutul acestui an au fost preluate inclusiv de hot hatch-ul ST. Astfel, faceliftul marchează împrospătarea evidentă a părții frontale, prin redesenarea spoilerului, a grilei radiatorului și a farurilor, în rest liniile caroseriei rămânând în mare parte neschimbate. De asemenea, mici modificări notăm și la partea din spate, acestea vizând spoilerul și evacuarea centrală dublă.

Diferențe mai importante regăsim la interior, unde regândirea amplă a bordului s-a materializat printr-un număr mai mic de butoane și o ergonomie superioară. În plus, oficialii mărcii vorbesc despre materiale mai bune calitativ și o atenție superioară pentru detalii.

Ford Focus facelift

Nu există noutăți majore în cazul propulsorului pe benzină cu cilindreea de 2 litri. Acesta dezvoltă tot 250 CP și un cuplu motor maxim de 360 Nm, în schimb a fost echipat cu un sistem auto stop&start ce ar trebui să diminueze consumul de combustibil cu 6%. Astfel, consumul mediu anunțat în fișa tehnică scade până la 6,8 l/100 km, ceea ce implică emisii poluante de CO2 de 158 g/km. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 6.5 secunde.

În schimb, inginerii și-au concentrat mai mult atenția asupra trenului de rulare. Acesta dispune de amortizoare și arcuri complet noi, mai sportive, iar sistemul de direcție a fost optimizat. În continuare, ESP-ul va avea trei trepte diferite de intervenție și va prelua rolul unui diferențial activ, îmbunătățind tracțiunea în viraje.

Ford Focus RS – imagini spion

Ford Focus ST diesel are sub capotă cunoscutul TDCI de 2,0 litri, ce dezvoltă în acest caz 185 CP la 3500 rpm și 400 Nm între 2000 și 2750 rpm. În compania unei transmisii manuale cu șase rapoarte etajate scurt, motorul poate accelera mașina până la 100 km/h în 8.1 secunde. Viteza maximă este de 217 km/h, în timp ce consumul de combustibil anunțat se cifrează la 4,4 l/100 km.

Articole similare

Comentarii închise.