Home Știri Ford oprește producția de la Craiova până în 7 octombrie

Ford oprește producția de la Craiova până în 7 octombrie

de

Ford trimite 2500 de angajați în șomaj tehnic și oprește producția până în 7 octombrie. Salariații în cauză vor primi 80% din salariul de bază.

ford-B_MAX_Craiova_6_HR-1024x682

La fabrica Ford din Craiova nu se vor produce mașini de la 20 septembrie până în 4 octombrie. Producția de automobile va fi reluată în 7 octombrie, dar angajații au fost anunțați că programul opririlor temporare ale producției va continua și în lunile următoare.

Ford a produs 2 milioane de motoare EcoBoost

Deocamdată, singura certitudine este această oprire a producției, însă Gazeta de Sud scrie că angajații au fost deja anunțați că programul opririlor temporare va continua și în lunile următoare. Până la finalul anului ar fi fost anunțate 38 de zile nelucrătoare, susține aceeași sursă.

Singura veste bună este faptul că fabrica de motoare funcționează la capacitate maximă, urmând să mențină actualul nivel al producției, de 1000 de propulsoare pe zi.

Prima imagine a noului Ford Focus CC

„Ca răspuns la situația precară a pieței europene, Ford România continuă să-și ajusteze volumele la uzina de la Craiova și are în plan oprirea producției de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situația în care piața auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile și în lunile noiembrie și/sau decembrie“, au declarat pentru auto motor și sport oficialii Ford România.

„Conform contractului colectiv de muncă dintre compania noastră și angajații săi din România, în timpul acestor zile de întrerupere a producției, angajații se vor afla în șomaj tehnic, aceștia fiind plătiți cu 80% din salariul de bază. Această situație se aplică pentru aproximativ 2500 de angajați ai Departamentului de operațiuni vehicule“, mai explică reprezentanții companiei.

Ford B-Max este cel mai vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa, însă volumele realizate până acum nu sunt suficiente pentru a menține același nivel al producției ca și până acum.

Articole similare

Comentarii închise.