Home Motorsport Formula 1: Hamilton câștigă o cursă marcată de un incident tragic

Formula 1: Hamilton câștigă o cursă marcată de un incident tragic

de

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Japoniei, de la Suzuka, o cursă marcată de accidentul cu urmări tragice suferit de Jules Bianchi.

F1 Grand Prix of Japan

Lewis Hamilton câștigă o cursă desfășurată pe ploaie și marcată de un incident tragic

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Japoniei și are acum un avans de 10 puncte în fruntea clasamentului general. Pilotul de la Mercedes a folosit doar pneurile Cinturato Albastru de ploaie și Cinturato Verde intermediare pe toată durata cursei. Din cauza condițiilor meteo, slickurile de compoziții hard și medium nu au fost folosite deloc. Cursa a fost oprită în turul 46, după incidentul în care  a fost implicat Jules Bianchi (Marussia).

F1 Grand Prix of Japan

Cursa a început în spatele mașinii de siguranță, pentru prima oară după Marele Premiu al Canadei din 2001, o premieră pentru Pirelli în Formula 1. Apoi, a fost oprită în turuldoi, din cauza ploii, iar restartul s-a dat 20 de minute mai târziu, tot în spatele mașinii de siguranță. În aceste condiții, piloții au fost obligați să plece cu pneurile de ploaie, așa cum prevede regulamentul când se dă startul în spatele mașinii de siguranță.

Lewis Hamilton trece pe prima poziție a clasamentului

Circuitul a început să se mai usuce după ce mașina de siguranță a intrat la boxe în turul zece, iar piloții au folosit pneurile intermediare cea mai mare parte a cursei. Spre final a început să plouă din nou, câțiva piloți profitând de neutralizare pentru a trece din nou pe pneuri de ploaie.

F1 Grand Prix of Japan - Previews

Jules Bianchi (Marussia)

Jules Bianchi, pilotul echipei Marussia, a suferit un accident foarte grav pe ploaie. Acesta a intrat în macaraua care scotea de pe pistă mașina lui Adrian Sutil, forțat să abandoneze. A fost transportat în comă la spital și a suferit o intervenție chirurgicală pe creier din cauza unui hematom. Acum, este în stare stabilă și respiră fără ajutorul aparatelor. După tragicul accident al lui Bianchi, cursa a fost oprită definitiv.

Jules Bianchi, 25 de ani, este un produs al academiei Ferrari și se află la al treilea sezon în Formula 1. Cea mai bună performanță a sa a fost ocuparea locului 9 în cursa desfășurată la Monaco, în acest an.

Formula 1: Lewis Hamilton se distanțează în clasamentul general

După Marele Premiu al Japoniei +/- Puncte Diferență Victorii
1
 Lewis Hamilton – Mercedes
266
8
2
 Nico Rosberg – Mercedes
256
10
4
3
 Daniel Ricciardo – Red Bull
193
73
3
4
 Sebastian Vettel – Red Bull
+1
139
127
0
5
 Fernando Alonso – Ferrari
-1
133
133
0

Foto: Getty Images

Articole similare

Comentarii închise.