Home Știri Germania blochează reducerea emisiilor de CO2 ale mașinilor

Germania blochează reducerea emisiilor de CO2 ale mașinilor

de

Germania își impune punctul de vedere la nivel european legat de reducerea emisiilor de CO2 ale mașinilor.

Voiture électrique

Un acrod preliminar care prevedea o reducere drastică a emisiilor de CO2 ale mașinilor noi va fi revizuită. Conform acestuia, în 2020 emisiile medii ale mașinilor produse în UE nu ar fi avut voie să depășească 95 g/km, de la 130 g în prezent. Această prevedere a generat citici din partea Germaniei, care era îngrijorată că va duce la o pierdere masivă de locuri de muncă în industria auto.

Bosch a produs 10 milioane de sisteme start/stop

Lobby-ul Germaniei a avut succes reușind să atragă susținera reprezentanților Comisiei Europene în vederea renunțării la această limită. Guvernele UE și Parlamentul European conveniseră în iunie ca ținta să fie de 95 g CO2/km, ceea ce s-ar fi tradus printr-un consum mediu de 4 l/100 km. Germania s-a opus din primul moment spunând că o astfel de măsură ar trebui să intre în vigoare abia din 2024.

VW produce mașina ce consumă 1 l carburant la 100 de km

Luni, miniștrii mediului din UE s-au întâlnit în Luxemburg și au mandatat Lituania să înceapă discuții cu Parlamentul European pentru a modifica acordul preliminar din iunie. Compania de consultanță Cambridge Econometrics a calculat că o măsură de reducere a emisiilor medii de CO2 până la 95 g/km ar fi dus la o economie de carburant în valoare de 70 de miliarde de euro pe an. Dintre aceștia 70 de miliarde, 9 miliarde ar fi fost economisiți numai în Germania.

Articole similare