Home Știri Goodyear, anvelope mereu umflate

Goodyear, anvelope mereu umflate

de

Goodyear va începe de luna viitoare testarea tehnologiei AMT (Air Maintenance Technology), care permite anvelopelor să rămână umflate la un nivel constant de presiune.

Goodyear_AMT_Commercial_Graphic

Încă din 2011, Goodyear a dezvoltat și testat noua soluție tehnică Air Maintenance Technology, care contribuie nu numai la economisirea de carburant și la reducerea dioxidului de carbon, ci și la creșterea potențialului de îmbunătățire a duratei de viață a anvelopei, la durabilitatea carcasei, la creșterea siguranței și la eliminarea nevoii de umflare manuală a anvelopelor. Pe parcursul următoarei perioade de testare, numeroase flote de camioane din Statele Unite și Canada vor testa tehnologia AMT pe o perioadă de 18 luni în operațiunile lor obișnuite de transport.

AMT permite anvelopelor să rămână umflate la un nivel constant de presiune fără a mai fi nevoie de alte pompe sau mecanisme electronice exterioare. Sistemul utilizează tehnologia de pompare peristaltică pentru menținerea automată a presiunii la un nivel dorit de flote. Toate componentele sistemului AMT, printre care se numără și pompa, sunt în întregime integrate în anvelopă.

Departamentul DOE din cadrul Biroului pentru Tehnologia Vehiculelor a oferit un grant de 1,5 milioane de dolari (însemnând 1,17 milioane de euro) pentru a sprijini cercetarea dezvoltată în Akron, precum și testarea și demonstrațiile sistemului AMT făcute pentru anvelopele destinate vehiculelor comerciale.

Tehnologia AMT este parte a proiectului de cercetare sprijinit de Departamentul Statelor Unite din cadrul Biroului pentru Energie pentru Tehnologia Vehiculelor. Această provocare a fost recent discutată în cadrul simpozionului dedicat transportului rutier “Mobilitatea viitorului” susținut de Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Bruxelles, ocazie cu care compania a lansat și noul său studiu numit White Paper “Mobilitatea viitorului: Flotele Inteligente și Viitorul Industriei de Transport”. Unul din principalele rezultate ale cercetării a fost faptul că grija pentru costurile la carburant este preocuparea numărul 1 a flotelor de vechicule comerciale europene. Menținerea unei presiuni corecte în anvelope este un element esențial pentru îmbunătățirea consumului de carburant și pentru reducerea emisiilor, precum și recomandarea cheie a acestui nou White Paper de la Goodyear. AMT, prin menținerea unui nivel corect al presiunii, duce la îndeplinirea principalului obiectiv pe care îl subliniază această recomandare.

 

Goodyear_AMT_AirMaintenanceTechnology

 

Articole similare