Home Motorsport Hyundai Motorsport a nominalizat piloţii pentru Raliul Suediei

Hyundai Motorsport a nominalizat piloţii pentru Raliul Suediei

de

Pentru Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, care se va desfăşura în luna februarie, Hyundai Motorsport va înscrie trei modele Hyundai i20 WRC.

Hyundai-i20-WRC-at-Rally-Sweden (1)

Echipajul belgian Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul şi spaniolii Dani Sordo – Marc Martí vor concura, la fel ca pe tot parcursul sezonului trecut, cu numerele 7, respectiv 8 pentru Hyundai Shell World Rally Team. Raliul Suediei va fi prima etapă din programul neozeelandezului Hayden Paddon, care face echipă cu John Kennard, acesta urmând să concureze pe modelul Hyundai i20 WRC cu numărul 20.

La jumătatea lunii decembrie, echipa Hyundai Motorsport a demarat pregătirile pentru etapa din Suedia cu Neuville şi Sordo, cei doi piloţi petrecând câte două zile la volanul modelului Hyundai i20 WRC. Paddon va participa şi la o sesiune de teste, în săptămâna premergătoare raliului, sesiune în care vor mai urca la volan, pentru o jumătate de zi fiecare, Neuville şi Sordo.

Hayden Paddon va concura pentru Hyundai Motorsport și în 2015

Neuville a mai participat de trei ori la Raliul Suediei, cu performanţe notabile, inclusiv locul 5 în 2013. Atât Sordo, cât şi Paddon au concurat în trecut în etapa suedeză, ediţia din acest an reprezentând o oportunitate de a acumula experienţă pe zăpadă.

Cu trei echipaje puternice, Hyundai Motorsport va utiliza toate informaţiile adunate în 2014 pentru a-şi îmbunătăţi performanţele la fiecare etapă şi pentru a se apropia de principalii adversari din WRC. Neuville, Sordo şi Paddon vor fi principalii piloţi Hyundai Motorsport în acest sezon şi vor lua parte la toate etapele.

„Aşa cum s-a văzut şi anul trecut, alegerea de a concura în Campionatul Mondial de Raliuri cu trei maşini a avut un rol foarte important în dezvoltarea modelul Hyundai i20 WRC într-un timp atât de scurt. Va fi o cursă dificilă şi încercăm să fim cât mai bine pregătiţi. Sunt convins că piloţii noștri – Thierry, Dani şi Hayden – vor avea o evoluţie interesantă“, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Articole similare