Home Motorsport Hyundai țintește un loc pe podium în Raliul Suediei

Hyundai țintește un loc pe podium în Raliul Suediei

de

Hyundai Motorsport şi-a propus să termine pe podium în Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), după ce Thierry Neuville s-a instalat la conducerea cursei înainte de ultima zi a competiţiei.

132567_Abbring02SWE15cm149-(1)

Thierry Neuville şi Nicolas Gilsoul, copilotul său, cu modelul Hyundai i20 WRC purtând numărul 7, au strălucit pe specialele dificile din Suedia şi au reuşit să câştige încă două probe speciale. După o evoluţie sublimă pe speciala Vargåsen (PS18), echipajul Hyundai Motorsport a terminat ziua de sâmbătă pe prima poziţie a clasamentului general.

Tot pe această probă, Neuville şi-a trecut în palmares şi trofeul Colin’s Crest, pentru cea mai lungă săritură, cu o lungime-record de 44 metri. Este pentru a doua oară consecutiv când un pilot al echipei Hyundai Motorsport obţine acest trofeu, după ce Juho Hänninen a avut cea mai lungă săritura anul trecut. Cu o strategie perfectă în ceea ce priveşte alegerea pneurilor, Neuville s-a luptat pentru un loc în top 3 pe toate cele opt probe programate sâmbătă şi şi-a propus să continue în aceeaşi notă pe ultimele trei probe de duminică.

132651_Neuville02SWE15an600

 

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) şi-a păstrat poziţia a şasea la general, după o evoluţie bună pe tot parcursul zilei. Aflat la primul raliu din 2015 alături de echipa Hyundai Motorsport, Paddon a terminat în top 6 ultima specială şi şi-a consolidat astfel poziţia în clasamentul general.

„În mare, a fost o zi bună. Am avut câteva treceri bune, dar şi unele care au fost foarte dificile. Am învăţat însă foarte multe, iar obiectivul a fost să-mi consolidez poziţia. Pe specialele de după-amiază, am crescut ritmul şi am reuşit să ne mai mărim avansul faţă de următorul echipaj din clasament. Pentru duminică, pe ultimele trei probe, obiectivul meu este un loc în primele şase poziţii ale clasamentului, ceea ce cred că ar fi un rezultat bun pentru noi la prima participare în WRC din acest sezon“, spunea Hayden Paddon.

132628_Paddon02SWE15sv100

Pentru Kevin Abbring (#20 Hyundai i20 WRC) a continuat perioada de acomodare cu noua maşină, dar chiar şi aşa olandezul, aflat la prima cursă în cadrul echipei Hyundai Mobis World Rally, a terminat de mai multe ori în top 10, cel mai bun rezultat fiind clasarea pe locul 7 la a doua trecere pe speciala Fredriksberg (PS15).

 

Articole similare