Home Modele noi Hyundai Tucson PHEV: informații despre primul Tucson plug-in hybrid

Hyundai Tucson PHEV: informații despre primul Tucson plug-in hybrid

de Dan Damian
Hyundai Tucson PHEV

Hyundai a anunțat mai multe detalii tehnice despre noul Hyundai Tucson PHEV, hibridul plug-in care va debuta în primăvara anului viitor.

Cu această nouă versiune, noul Hyundai Tucson se poate lăuda cu aproape toată gama de electrificare: mild hybrid, hibrid și hibrid plug-in. Evident lipsește o versiune full electrică, dar aceasta nu va apărea pe această generație.

Din primele date, Hyundai Tucson PHEV, care împarte același sistem cu deja lansatul Kia Sorento, se anunță o alternativă bună la un SUV full electric, mizând pe o autonomie electrică aflată în zona superioară a ceea ce se oferă astăzi la acest capitol.

Hyundai Tucson PHEV

SUV-ul coreean este echipat cu un propulsor de 1,6 litri, turbo, care produce 180 CP, susținut de unul electric de 91 CP. Totalul ansamblului ajunge la 265 CP și 350 Nm, valori bune pentru un SUV compact, dar coreenii nu au publicat și cifrele performanțelor dinamice ale mașinii. În schimb, ne spun că bateria are o capacitate de 13,8 kWh și poate asigura propulsia strict electrică pe un maxim de 50 km. Această valoare este deocamdată o estimare internă a constructorului, sub normele WLTP. 

Bateria se poate încărca cu ajutorul chargerului inclus, de 7,4 kW sau din rețeaua de încărcare, dar Hyundai nu oferă deocamdată informații complete la acest capitol.

Știm însă că Hyundai Tucson PHEV va fi oferit doar cu o cutie de viteze automată, cu 6 trepte și doar cu tracțiune integrală, de altfel necesară, având în vedere nivelul de putere. Mașina va avea însă și selectrorul Terrain Mode, pentru performanțe satisfăcătoare în teren mai greu.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.