Home Știri Subaru va prezenta primul său model electric în 2021

Subaru va prezenta primul său model electric în 2021

de Dan Damian
Subaru electric SUV

Subaru a anunțat că va prezenta anul viitor, în versiune de serie, primul model electric al mărcii.

Subaru este tot o prezență tot mai discretă în Europa, în ciuda unui bazin de clienți fideli, care apreciază modelele mărcii nipone în special pentru sistemul lor de tracțiune integrală considerat unul dintre cele mai bune din industrie. 

În aceste condiții, nu prea existau așteptări legate de aderarea mărcii la curentul automobilelor electrice, în viitorul apropiat. Totuși, Subaru Europa a anunțat astăzi că, în prima parte a anului 2021, va prezenta un model electric, despre care nu dă prea multe detalii. Constructorul nipon spune însă că va fi un SUV, similar ca dimensiuni cu Subaru Forester.

Toyota SUV electric

Platforma nu este una proprie, ci provine de la Toyota, interesant fiind faptul că nici Toyota nu are încă un model full-electric, marca niponă mizând pe unele dintre cele mai eficiente modele hibrid din lume. Totuși, acum câteva zile și Toyota a anunțat că va prezenta anul viitor un SUV electric, bazat pe platforma e-TNGA, modulabilă la nivelul segmentelor și polivalentă în ceea ce privește tracțiunea: față, spate sau integrală.

Evident, vorbim despre aceeași platformă pe care o va folosi și Subaru, în condițiile în care schița platformei prezentată de ambele mărci este aceeași.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.