Home Știri Hyundai a cumpărat Boston Dynamics, producătorul celor mai avansați roboți umanoizi

Hyundai a cumpărat Boston Dynamics, producătorul celor mai avansați roboți umanoizi

de Dan Damian
Hyundai - Boston Dynamics

Hyundai face un pas important în dezvoltarea mașinilor autonome, după ce și-a asigurat controlul asupra celor de la Boston Dynamics.

Dacă sunteți interesați de tehnologie, imposibil să nu fi văzut imaginile incredibile cu “câinele”-robot produs de Boston Dynamics. Multora li se pare înfricoșător stadiul la care a ajuns tehnologia dezvoltată de compania americană: un robot care seamănă cu un câine și care poate alerga, se poate ridica, poate deschide uși și este capabil să urce pe scări. Ba chiar poate “judeca” anumite situații, fiind echipat cu un nivel ridicat de inteligență artificială. 

Hyundai - Boston Dynamics

Boston Dynamics, compania care produce o serie de roboți umanoizi, recent evaluată la 1,1 miliarde de dolari, a trecut în portofoliul Hyundai. Producătorul coreean a achiziționat 80% dintre acțiunile Boston Dynamics, restul de 20% fiind în proprietatea băncii Soft Bank.

Hyundai vede această achiziție ca pe un plus important către realizarea mașinilor autonome, dar și ca un prim pas către robotizarea diferitelor procese de producție, care nu țin numai de industria auto, ci și de suport pentru diverse activități necesare oamenilor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.