Home Știri Înmatricularea în Bulgaria devine mai complicată

Înmatricularea în Bulgaria devine mai complicată

de

Numărul foarte mare de mașini cu proprietari români, dar cu numere de Bulgaria îi determină pe vecinii de la sud de Dunăre să schimbe legislația.

masini-bulgaria

Un proiect de lege al autorităților bulgare prevede că, în cazul în care un cetățean străin își cumpără o mașină din Bulgaria, după care uită să își mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicația bulgară Monitor. Noua regulă îi obligă practic pe cei care cumpără o mașină de la un cetățean bulgar să o înmatriculeze în țara lor de reședință.

Guvernul închide portița care permitea fentarea timbrului de mediu

Un alt articol din proiectul de lege din proiect prevede că, în cazurile în care cumpărătorul unei maşini este cetăţean străin fără domiciliu în Bulgaria și încalcă legea, numerele de înmatriculare bulgăreşti să fie predate la Poliţia Rutieră. Noul proprietar trebuie să primească plăcuţe provizorii ca să poată circula cu ele timp de 60 zile, înainte să obțină numere din ţara sa.

Odată închisă această portiță, există doar opțiuni mai scumpe pentru cei care vor o mașină cu numere bulgărești. Autovehiculul se poate înmatricula pe numele unei firme deja existente, fie pe una nou înființată, cea de-a treia posibilitate fiind schimbarea domiciliului stabil.

Articole similare