Home Auto util InspectorAuto.ro te ajută să verifici istoricul mașinilor

InspectorAuto.ro te ajută să verifici istoricul mașinilor

de

Primul instrument de verificare online a istoricului mașinilor – doar pe baza numărului unic de identificare (VIN) – este acum disponibil cumpărătorilor de autovehicule rulate din România: InspectorAuto.ro.

upset man after car crash

Prin acest serviciu persoanele interesate să achiziționeze o mașină rulată pot vedea istoricul de daune al acesteia sau dacă a fost raportată ca furată în România și alte 6 țări din U.E. prin simpla introducere a VIN, putând astfel să-și dea seama dacă sunt pe cale să cumpere o mașină fără accident, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost daună totală.

”Cred în tranzacții auto transparente și îmi doresc să nu mai existe cumpărători păcăliți. Experiența de peste zece ani pe care o am în domeniul auto, în toate segmentele acestuia – de la mașinile din târgul auto de la Vitan și până la soluțiile online de promovare și tranzacționare de la autovit.ro – mi-a arătat cât de slabă este în realitate piața autovehiculelor rulate de bună calitate și cât de greu este de găsit un vânzător cinstit”, a declarat Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

Realitatea este dură: Verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de mașini, alese aleator, cumpărate noi din România și scoase acum la vânzare, arată că 66% au avut cel puțin o daună, în condițiile în care vânzătorul menționează în anunț că mașina este ”fără accident”!

De asemenea, verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de mașini rulate provenite din import, alese de asemenea aleator, arată că 4% au avut o daună majoră în țara de proveniență sau au fost chiar daună totală. Mai mult decât atât, 12% dintre ele au avut daune și în România, după ce au fost importate. Și în acest caz anunțurile conțin mențiunea ”fără accident”.

Pentru 10 Euro + TVA clienții pot verifica VIN-ul mașinii pe care vor să o cumpere și să vadă istoricul de daune al acesteia și dacă mașina figurează ca furată, fiind deci un cumpărător mult mai bine informat și care, eventual, poate să-i pună vânzătorului mai multe întrebări în cunoștință de cauză.

Datele InspectorAuto.ro sunt preluate în principal din sistemul asigurărilor și al reparatorilor auto, din țări precum România, Germania, Franța, Italia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia – acestea fiind cele mai precise informații referitoare la avariile suferite de un autovehicul la un moment-dat.

InspectorAuto.ro are deja acoperire pentru 80% dintre daunele RCA și CASCO din România, precum și aproximativ 50% acoperire pentru daunele totale petrecute în România. Procesul de actualizare a informațiilor este continuu, până se va ajunge la o transparență totală a istoricului de daune.

infografic-inspectorauto.ro

 

 

 

 

Articole similare