Home Știri Jaguar F Type Coupe a debutat la Salonul de la Los Angeles

Jaguar F Type Coupe a debutat la Salonul de la Los Angeles

de

Noua versiune de caroserie nu aduce doar un pavilion rigid, ci și o declinare sportivă R. Aceasta are 550 CP și poate accelera până la 100 km/h în 4.2 secunde.

Jag_F-TYPE_R_Coup

Jaguar F Type Coupe

Jaguar F Type Coupe a debutat pe scena Salonului auto de la Los Angeles, afișând un design chiar mai spectaculos decât versiunea de caroserie roadster pe care se bazează. Cu toate astea, atuul noului model se pare că este comportamentul dinamic, oficialii mărcii prezentându-l drept cel mai sportiv Jaguar din toate timpurile. Față de versiunea roadster, coupeul are caroseria mai rigidă și propune un portbagaj de 407 litri, cu peste 200 de litri mai încăpător. F Type Coupe poate fi comandat și cu pavilion din sticlă panoramic, acesta neavând influențe negative asupra rigidității torsionale a caroseriei.

Versiunea sportivă R împrumută motorul V8 supraalimentat de 550 CP al modelului XKR-S și accelerează până la 100 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă este limitată la 300 km/h. Gestionarea întregii puteri intră în sarcina unei transmisii automate ZF cu 8 trepte, care oferă cu posibilitatea schimbării manuale a rapoartelor. Pe lângă o serie de îmbunătățiri ale trenului de rulare, versiunea R vine cu un diferențial spate activ. Acesta lucrează împreună cu noul sistemul electronic Torque Vectoring, ce intervine prin ESP pentru a îmbunătăți comportamentul dinamic în viraje. F Type R Coupe dispune standard de frâne ceramice, mai ușoare cu 21 kg și mai rezistente la solicitări intense.

Test Jaguar XJ 4WD

Celelalte motorizări din ofertă sunt preluate de la F Type. Astfel, la baza gamei se găsește un V6 de 3,0 litri și 340 CP, iar F Type S Coupe beneficiază de o versiune de 380 CP a aceluiași propulsor. În timp ce ambele versiuni V6 sunt oferite standard cu transmisie automată ZF și evacuare sport, cea mai puternică mai adaugă la lista de dotări un program Dynamic Launch, pentru plecări rapide, amortizoare controlate electronic și frâne mai puternice. De asemenea, sistemul de frânare cu discuri ceramice poate fi comandat opțional pentru F Type S Coupe.

Noul model va fi disponibil la vânzare în primăvara anului viitor.

Articole similare