Home Știri Jaguar s-ar putea extinde în clasa compactă

Jaguar s-ar putea extinde în clasa compactă

de

Constructorul britanic Jaguar ia în considerare extinderea gamei sale cu o mașină compactă premium, care să concureze cu Audi A3, BMW Seria 1 și Mercedes A-Class.

jag-fwd-3

Normele tot mai stricte privind emisiile de CO2 impuse de Uniunea Europeană constructorilor europeni i-ar putea determina pe cei de la Jaguar să se extindă în segmentul compact, astfel încât media emisiilor pe întreaga gamă de modele să scadă.

Jaguar F-Type coupé, poze-spion

Britanicii de la Autocar scriu că, până în 2020, normele de poluare se vor înăspri foarte mult, astfel încât media emisiilor de dioxid de carbon calculate ca medie pe întreaga gamă a unui constructor să scadă sub nivelul de 95 g CO2/km. Există chiar și voci care susțin scăderea acestei limite la 68 sau chiar 78 g/km.

Primele imagini cu viitorul Jaguar de clasă medie

În prezent, majoritatea constructorilor nu se pot apropia de aceste valori, chiar și ținta de 95 g/km fiind greu de atins. Oficiali ai BMW și VW au criticat noile norme spunând că este suficient de greu să atingi ținta de 95 g/km, dar una de 78 sau 68 g este o idee pur politicianistă, fără legătură cu realitatea tehnologică sau economică.

Imaginile care înfățișează un posibil viitor Jaguar compact îi aparțin lui Frederik Bjørn Tjellesen și sunt randări computerizate.

Articole similare