Home Știri Koenigsegg One:1 vs Volvo FH

Koenigsegg One:1 vs Volvo FH

de

Urmărind să promoveze noua cutie de viteze I-Shift Dual Clutch, Volvo FH îl provoacă pe Koenigsegg One:1, una dintre cele mai rapide mașini din lume, la o cursă pe circuit.

Volvo FH vs Koeningsegg One 1 , SPOON , Volvo Trucks

Noua cutie unică de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo Trucks este testată în noul film de promovare Volvo Trucks vs. Koenigsegg. În clipul video, autocamionul Volvo FH concurează împotriva unui Koenigsegg One:1 de 1360 CP şi cu un raport putere/greutate de 1 la 1, ceea ce o transformă în prima „megamaşină“ din lume. Pentru a egaliza şansele, autocamionul Volvo FH va parcurge o tură de circuit, în timp ce Koenigsegg parcurge două. În ciuda acestui lucru, e greu de prevăzut cine va învinge. Obiectivul cursei este de a supune cutia de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo la testul extrem.

 

„I-Shift Dual Clutch este o cutie automatizată cu dublu ambreiaj, unică pe piaţa vehiculelor de mare tonaj. Cu toate acestea, o tehnologie similară există deja la maşinile sport. Aşadar, aceasta a fost provocarea perfectă“, afirmă Jeff Bird, director de teste pentru presă în cadrul Volvo Trucks.

Volvo_FH_vs_Koenigsegg_One_1

„Poate părea un mediu neobişnuit pentru un autocamion de tonaj mare, dar adevărul e că, datorită ambreiajului său dublu, I-Shift Dual Clutch este deosebit de utilă în condiţii care necesită schimbarea frecventă a vitezelor. Schimbările line ale cutiei de viteze îi îmbunătăţesc semnificativ dinamica“, declară Jeff Bird.

La volanul autocamionului Volvo FH se află experimentatul Tiff Needell, un cunoscut pilot de curse de automobile. Fără a dezvălui rezultatele, Tiff – care nu a participat niciodată la concursuri cu un autocamion – admite că a fost impresionat de performanţele acestuia.

„I-Shift Dual Clutch este absolut incredibilă. Iar aceasta se vede mai ales în rampe, unde autocamionul nu ezită, schimbarea de viteze fiind insesizabilă. Când frânezi, schimbă către treptele inferioare foarte lin şi confortabil. Autocamionul are, cu siguranţă, inima unei maşini sport“, afirmă Tiff Needell.

Noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj produsă de Volvo Trucks a fost lansată în Europa în luna iunie a acestui an şi este disponibilă pe toate pieţele în care se comercializează autocamionul Volvo FH cu motoare Euro 6 D13 de 460, 500 şi 540 CP.

 

Articole similare