Home Știri Mazda crește producția transmisiilor Skyactiv

Mazda crește producția transmisiilor Skyactiv

de

Constructorul japonez Mazda a anunţat că are în plan creşterea capacităţii de producţie pentru transmisiile Skyactiv, atât automate, cât şi manuale, la uzina Hofu, din Japonia, pentru a face față cererii.

2014-Mazda-6-profile

Capacitatea de producţie, aflată momentan la 750.000 de unităţi pe an, va creşte la 1.140.000 de unităţi în iulie 2014, ca răspuns la vânzările în creştere ale modelelor Skyactiv. Planul presupune adăugarea de noi utilaje şi linii de asamblare într-o locaţie de producţie situată în districtul Nakanoseki. Pregătirile vor începe spre finalul lunii, prin instalarea echipamentelor de producţie necesare. Mazda îşi propune să înceapă operaţiunile în iulie 2014.

Noua Mazda3 prezentată în detaliu

„Operaţiunile au început în districtul Nakanoseki, în decembrie 1981, iar acum această locaţie reprezintă principala fabrică de transmisii Mazda. Aici, fabricăm cutii de viteze Skyactiv pentru Mazda CX-5, care a fost aleasă Maşina Anului în Japonia, anul trecut, şi pentru modelul nostru de referinţă, Mazda6“, a declarat Nariaki Uchida, directorul uzinei Mazda.

Schimbări majore la vârful Mazda

Mazda îşi consolidează structura de producţie pentru a-şi atinge scopul de a obţine vânzări globale de 1,7 milioane de vehicule anual până în anul fiscal 2015–2016. 80% din aceste vehicule vor integra tehnologia Skyactiv. Mazda mai are în plan construcţia unei noi fabrici de transmisii în Thailanda, care va avea o capacitate anuală de 400.000 de unităţi. Este estimat ca operaţiunile la noua fabrică să înceapă în prima jumătate a anului fiscal 2015–2016.

Articole similare

Comentarii închise.