Home Auto util Modificările Codului Rutier au intrat astăzi în vigoare

Modificările Codului Rutier au intrat astăzi în vigoare

de

Noul Cod Rutier a intrat astăzi în vigoare, la 15 zile după publicarea în Monitorul Oficial. Cele mai importante modificări îi vizează pe bicicliști și pe mopediști.

politist_3a7d9a6f4b

Cele mai importante modificări aduse Codului Rutier se referă la regulile pe care trebuie să le respecte bicicliștii, motocicliștii și mopediștii. Astfel, motocicliștii și conducătorii de mopede nu mai au voie să transporte persoane în stare de ebrietate. Aceeași interdicție li se aplică și conducătorilor de vehicule pentru transportul mărfii.

Începând din data de 8 august, doar bicicletele vor avea voie să circule pe acostamentul drumului, iar atunci accesul le va fi permis doar dacă nu încurcă traficul și dacă nu există o pistă de biciclete pe secțiunea respectivă de drum.

Ministrul de Interne propune sancțiuni severe pentru șoferi

Mai mult, bicicliştii sunt obligaţi să aibă în permanenţă un act de identitate asupra lor, iar circulaţia bicicletelor pe şosea este interzisă în paralel, bicicliştii fiind obligaţi să circule în șir. Interdicția privind folosirea trecerilor de pietoni cât timp merg pe bicicletă a fost menținută.

Posesorii de permis auto categoriile B, BE, C sau CE au dreptul să conducă, mai nou, și tractoare, cu condiția, pentru cei care au permis categoria B, ca tractorul să nu aibă masa mai mare de 3,5 t, plus remorcă. Prevederea conform căreia valabilitatea examenului scris era prelungită nu a fost aprobată și nu se mai regăsește în noul Cod Rutier.

Articole similare