Home Știri O flotă de BMW Seria 5 deschide colaborarea Autonom cu BMW

O flotă de BMW Seria 5 deschide colaborarea Autonom cu BMW

de

Autonom, cea mai mare companie de servicii de închiriere de maşini din România, cu o flotă activă de peste 2000 de autoturisme noi, deschide colaborarea pe termen lung cu BMW.

Flotă de BMW Seria 5

Flotă de BMW Seria 5

Modelele BMW Seria 5 vor fi folosite cu precădere pentru servicii de shuttle, dar pot fi utilizate şi în sistem de închiriere. Proiectul prevede extinderea continuă a flotei de modele BMW cu cel puţin zece unităţi în fiecare an şi susţine extinderea Autonom către noi segmente de piaţă. Este analizat potenţialul de dezvoltare către segmentul modelelor BMW X şi chiar al automobilelor electrice BMW i.

„Am fost alegerea numărul 1 într-un segment de piaţă deosebit de competitiv şi aceasta ne onorează.  BMW este o investiţie foarte bună. Consumul mic obţinut prin tehnologiile BMW EfficientDynamics, costurile de întreţinere acoperite de pachetele Service şi Repair Inclusive, serviciile de finanţare BMW Financial Services şi valoarea bună de revânzare sunt elemente-cheie în acest sens. Alegerea făcută de Autonom, cea mai importantă firmă de închirieri de automobile din România, susţine această afirmaţie“, a declarat Alexandru Bora, Corporate Sales Manager BMW Group România.

Facelift pentru BMW Seria 5

„Deşi, în mod tradiţional, Autonom s-a dezvoltat având în flotă mărci de volum, am luat decizia strategică să ne extindem şi pe pieţele de închirieri auto premium şi de shuttle service. Parteneriatul cu BMW este de prestigiu, dar a venit în mod natural, reflectând preferinţele clienţilor din această categorie“, a declarat Dan Ştefan, Managing Partner Autonom Rent a Car.

Unităţile achiziţionate în primă fază sunt şase BMW Seria 5 518d. Este vorba de modele echipate cu noua generaţie de motoare BMW TwinPower Turbo. O gamă extinsă de tehnologii moderne asigură un raport excepţional între consum şi performanţe. Acest propulsor dispune de carter din aluminiu, arbori de echilibrare integraţi pentru un plus de rafinament, o pompă de ulei controlată electronic, un sistem de supraalimentare cu geometrie variabilă şi injecţie directă common-rail cu presiune maximă de 2000 de bari.

Motorul furnizează o putere maximă de 110 kW/150 CP (+5 kW/7 CP faţă de versiunea precedentă). Echipat cu o cutie automată cu opt trepte, aceasta asigură un sprint 0 la 100 km/h în numai 9.4 secunde. Consumul mediu mixt în ciclul de testare EU este de 4,2 l/100 km, ceea ce corespunde unor emisii de CO2 de 110 g/km.

VW Polo intră în flota Autonom

Noile modele dispun şi de BMW Service Inclusive Plus, o extensie a pachetului standard BMW Service Inclusive disponibil pentru toate modelele mărcii. Această opţiune acoperă integral costurile de revizii, consumabile şi manoperă pe o perioadă de 5 ani sau 100.000 km. Alături de acestea, se poate alege pachetul de garanţie extinsă Repair Inclusive. Împreună, aceste opţiuni asigură predictibilitatea costurilor de întreţinere şi, în acelaşi timp, le menţine la un nivel redus. Autonom Rent a Car este cea mai mare firmă de închirieri maşini din România, având o acoperire naţională de 37 de centre în 25 de oraşe si un parc auto de peste 2000 de autoturisme noi.

Compania oferă servicii pe întreg teritoriul Romaniei, adresându-se atât pieţei clasice de închirieri auto în scop de călătorie, cât şi celei de mobilitate pentru companii. În rândul clienţilor Autonom din zona corporate se numără peste jumătate din cele mai mari 500 de companii private din România.

Începând din 2014, Autonom oferă şi servicii de tip shuttle (închirieri cu şofer şi transferuri), la nivel naţional.

Articole similare