Home Lifestyle Omagiu motorului Maserati V8: seriile speciale Maserati Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima

Omagiu motorului Maserati V8: seriile speciale Maserati Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima

de Răzvan Măgureanu
Maserati Gran Turismo Folgore, Gran turismo Trofeo

Maserati aduce un omagiu motorului V8 la Festivalul Vitezei de la Goodwood care se desfășoară în perioada 13-16 iulie 2023 cu seriile special Maserati Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima. 

În acest an, Maserati aduce un omagiu ultimului capitol al iconicei serii GT cu motor V8, care s-a vândut în peste 100.000 de unități de la lansarea lui Maserati 5000 GT în 1959.

Pentru a marca încheierea în curând a producției legendarului motor V8 twin-turbo de 572 CP, modelele în sine urmând să devină exemplare de colecție în lunile următoare, în cadrul festivalului vitezei de la Goodwood vor fi prezentate în premieră mondială două ediții speciale:  Maserati Ghibli 334 Ultima (numărul indică viteza maximă în km/h), care este cel mai rapid sedan cu motor cu ardere internă din lume și Levante V8 Ultima. Cele două modele vor atrage privirile participanților la festivalul vitezei fiind expuse în zona First Glance Paddock, iar cel dintâi va fi prezent și la hillclimb.

Maserati Ghibli 334 UltimaMaserati Ghibli 334 UltimaMaserati Ghibli 334 UltimaMaserati Levante V8 UltimaMaserati Levante V8 UltimaMaserati Levante V8 Ultima

De asemenea, la hillclimb-ul de la Goodwood va participa și Gran Turismo Trofeo, echipat cu motorul V6 Nettuno de 542 CP. Inima este motorul cu pre-cameră de ardere și două bujii, tehnologia fiind preluată din F1.

Totodată, în zona destinată mărcii Maserati va fi expus modelul Maserati GranTurismo One Off Prisma, un simbol al trecutului acestui bolid și al capacității mărcii de a merge mai departe. Alături de acesta se va afla modelul GranTurismo Folgore, astfel încât spectatorii vor putea vedea de aproape primul model electric al mărcii italiene.

Noul model electric  dispune de o tehnologie pe 800V, care permite încărcarea de energie pentru 100 km în numai 5 minute. De asemenea, se mândrește cu performanțe impresionante, grație celor trei motoare puternice de 300 kW cu magneți permanenți – unul în față și două în spate – pentru o putere totală instalată de peste 1200 CP. Prin urmare, transmite o putere maximă disponibilă la roți de peste 750 CP și un cuplu de 1.350 Nm.

Maserati Gran Turismo FolgoreMaserati Gran Turismo Folgore, Gran turismo TrofeoMaserati Gran Turismo Folgore, Gran turismo Trofeo

Tot la Goodwood va fi prezentat și SUV-ul electric Maserati Grecale Folgore, care va oferi o autonomie de 500 km grație unei baterii de 105 kWh. Dezvoltat și construit în Italia, Grecale Folgore dezvoltă peste 500 CP și 820 Nm.

Maserati Grecale FolgorMaserati Grecale Folgore

Prezența lui Maserati la Goodwood va fi întregită de Maserati MC20 Cielo. Prezentat anul trecut tot la Goodwood alături de David Beckham, MC20 revine la Goodwood în culoarea Rosso Vincente și va efectua o tură pe circuitul de 1,16 mile care urcă pe dealul de la Goodwood.

Maserati MC20 CieloMaserati MC20 Cielo

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.