Home Lifestyle Numeroase premiere la ediția 2023 a Goodwood Festival of Speed

Numeroase premiere la ediția 2023 a Goodwood Festival of Speed

de Răzvan Măgureanu
goodwood festival of speed 2023

Goodwood Festival of Speed, care se va desfășura între 13 și 16 iulie, va fi gazda câtorva premiere mondiale. Iată care vor fi acestea.

În timp ce saloanele tradiționale au dispărut sau s-au restrâns ca importanță, Goodwood Festival of Speed, desfășurat pe domeniul lordului March, a câștigat în notorietate în ultimii ani. Explicația? Nu este un salon în sensul clasic ci este practic o expoziție în mișcare. Numeroase modele sport și supersport dar nu numai își fac apariția la Goodwood fiind conduse pe micul circuit de pe domeniul lordului March.

În plus, anul acesta este o ediție aniversară, fiind cea de-a 30-a oară când se organizează acest eveniment dar în același timp de împlinesc și 75 de ani de motorsport la Goodwood, circuitul fiind inaugurat în 1948.

Anul acesta capul de afiș va fi ținut de Porsche care își va celebra cei 75 de ani de existență cu o paradă de modele istorice. Un alt moment de atracție va fi apariția cvadrupului campion mondial de F1, Sebastian Vettel, care va conduce pe circuitul de la Goodwood două mașini de F1 din colecția personală.

Renault va expune conceptul Renault R5 Turbo 3E care prefigurează viitorul Renault 5 electric. Cu motor electric de 375 CP,  baterie de 42 kWh, caroserie din fibră de carbon, pneuri slick și o uriașă aripă deportantă, Renault 5 Turbo 3E celebrează 40 de ani de la mașina de raliu Renault R5 Turbo 2. De asemenea, Alpine va expune conceptul hot-hatch-ului electric Alpine A290, bazat de asemenea pe Renault 5. Cele două concepte vor fi însoțite și de prezența lui Renault 5 EV.

Așa cum am anunțat deja, Caterham vine cu două concepte la Goodwood: EV Seven, bazat pe clasicul Caterham Seven și coupe-ul electric complet nou Caterham Project EV.

Deși BMW Seria 5 nu are încă o versiune M, bavarezii vor expune la Goodwod noua Seria 5 în versiune “civilă”, iar Hyundai va aduce versiunea sportivă a lui Ioniq 5 care se numește Ioniq 5 N.

O altă premieră anunțată din ianuarie este cea a noului pick-up Ineos care se va numi Ineos Quartermaster. MG va lansa la Goodwood roadsterul Cyberster, primul roadster electric, care va fi disponibil din 2024.

Alte două concepte importante sunt Porsche Mission X care prefigurează viitorul hypercar electric de la Porsche și Mini Aceman, care desemnează viitorul SUV electric Mini de clasă mică, plasat sub Countryman.

De la Goodwood nu vor lipsi două supercar-uri noi: McLaren 750S și Lamborghini Revuelto.

De asemenea, la Goodwood va fi expus Ferrari KC23, un exemplar unic construit la cererea unui colecționar Ferrari pe baza lui 488 GT3 Evo 2020. Este o ocazie unică de a vedea acest model unicat înainte de a fi trimis la muzeul Ferrari din Maranello, unde va fi expus până la începutul lui octombrie 2023.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.