Home Modele noi Mini Aceman Concept prefigurează viitorul crossover electric de clasă mică

Mini Aceman Concept prefigurează viitorul crossover electric de clasă mică

de Răzvan Măgureanu
Mini Aceman concept

În spatele conceptului Mini Aceman se află un crossover de clasă mică cu cinci uși care va înlocui în gamă actualul Mini Clubman și va avea propulsie electrică .

Mini Clubman nu a fost niciodată un best seller în gama Mini. Nici prima generație cu ușile ei originale nu a avut prea mare succes iar a doua generație, mai clasică, nu a urcat nici ea prea mult în clasamentele de vânzări. De aceea, Mini a decis că e timpul să schimbe conceptul.

Cum viitorul Mini Countryman va fi mai mare și va ajunge aproape la gabaritul lui BMW X1, în gama Mini s-a creat loc pentru un al doilea SUV. Aceman nu este chiar un SUV ci mai mult un crossover de clasă mică cu o amprentă la sol similară cu cea a lui Ford Puma, Opel Mokka și VW T-Cross și se va lansa în 2024.  Aceman are o lungime de 4050 mm, o lățime de 1990 mm și o înălțime de 1590 mm.

Mini Aceman prezintă noul limbaj de design Charismatic Simplicity care face ca acest Mini să fie ușor de recunoscut deși unele elemente tradiționale de design au dispărut sau au fost modificate. Farurile nu mai sunt rotunde ci alungite, acoperișul alungit are un eleron generos, grila octogonală nu mai este completă în partea inferioară, ușile au clanțe ascunse în caroserie, iar pasajele roților sunt drepte în zona superioară.
Cu stopurile având luminile sub forma steagului britanic și parbrizul aproape vertical, Mini Aceman păstrează câteva din elementele modelelor moderne Mini. Este surprinzător pentru un Mini că lipsesc ornamentele cromate și pielea.

Volanul cu trei spițe este îmbrăcat în velur verde. De pe touchpad-ul de pe spița din stânga se controlează pilotul automat, iar de pe cel din dreapta se navighează prin meniuri, se reglează volumul și ce confirmă diferite comenzi. Iar în centrul planșei de bord a apărut din nou un ecran digital perfect rotund care înlocuiește micul monitor dreptunghiular amplasat într-o carcasă rotundă de la modelele actuale. Acesta pote fi controlat tactil sau de pe volan.

Vor fi disponibile două versiuni: cea de bază E cu baterie de 40 kWh și SE cu baterie de 50 kWh și un mootr mai puternic, în ambele cazuri tracțiunea fiind pe puntea față. Mini Aceman dar și viitorul Mini electric cu două uși se vor produce în China. În Europa se vor produce Mini cu două și patru uși, Mini Cabrio cu motoare convenționale dar și viitorul Mini Countryman diesel/benzină și electric. Mini Countryman nu va mai avea versiune PHEV.

Mini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman conceptMini Aceman concept

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?