Home Modele noi Porsche Mission X, conceptul care prefigurează urmașul lui Porsche 918 Spyder

Porsche Mission X, conceptul care prefigurează urmașul lui Porsche 918 Spyder

de Răzvan Măgureanu
Porsche Mission X

Porsche și-a făcut un cadou cu ocazia aniversării a 75 de ani. Conceptul Porsche Mission X prefigurează viitorul hypercar succesor al lui 918 Spyder. 

Pe 8 iunie 1946 Porsche prezenta 356 No. 1 Roadster, primul automobil care a purtat numele Porsche. Acum, după 75 ani, Porsche prezintă conceptul Porsche Mission X, care prefigurează viitorul hypercar al mărcii, ca succesor al faimoaselor 959, Carrera GT și 918 Spyder.

Cu 4,5 metri lungime, 2 metri lățime și un ampatament de 2,73 metri, Mission X are un gabarit similar cu al lui Carrera GT și 918 Spyder. Din motive de aerodinamică, Porsche Mission X are pneuri mixte cu jante de 20 inchi în față și 21 inchi în spate (pneuri 255/35 R20 față și 315/20 R21 spate).

Cu o înălțime de mai puțin de 1,2 metri, Porsche Mission X are o siluetă similară cu a mașinilor de Le Mans și ușile sunt realizate în același stil, balamalele fiind atașate de montantul față și de acoperiș.

Porsche nu dă detalii despre masa lui Mission X dar spune că raportul masă/putere este de circa 1 kg/CP. Prin comparație, Porsche 918 Spyder are un raport masă/putere de 2 kg/CP.  Propulsia va fi full electrică, dar Porsche s-a mărginit să anunțe că Mission X va avea noua generație de motoare electrice sincron excitate permanent.  Răcirea directă a statorului trimite uleiul direct de-a lungul înfășurărilor de cupru.

Bateria nu este montată în podea, ci în poziție centrală, în spatele scaunelor, acolo unde de obicei este poziționat motorul la modelele sport cu motor central. Astfel, Porsche Mission X garantează o agilitate și o dinamică tipică unui model sport cu motor central. Din cauza formei bateriei, care are are o grosime mai mare decât în cazul montării în podea, aceasta este răcită cu ulei și funcționează la o tensiune de 900V.

Caroseria este din plastic ranforsat cu fibră de carbon, iar acoperișul sub formă de cupolă este dintr-o sticlă foarte ușoară. Porsche spune că forța de apăsare este mai mare decât cea de la 911 GT3 RS dar nu anunță valoarea CX-ului.  Producătorul german spune însă că Mission X beneficiază de aerodinamică activă, elemente aerodinamice în zona inferioară și camere în loc de oglinzi.

Interior de curse 
Interiorul este dezvoltat în jurul șoferului. la fel ca la mașinile de curse, volanul și pedalierul sunt reglabile longitudinal în timp ce scaunele din plastic ranforsat cu fibră de carbon sunt fixe, fiind integrate în structura monococă și beneficiază de centuri în șase puncte.

Volanul este de tip manșă și are patru butoane rotative de control pentru trenul de rulare. Deasupra volanului este plasat displayul curbat pentru instrumentele de bord, în timp ce displayul central de 7,8 inchi este orientat spre șofer și are în partea dreaptă butoane de control proeminente din aluminiu.

Oglinzile retrovizoare au fost înlocuite de camere, imaginile fiind afișate pe două displayuri de șase inchi amplasate între panoul ușii și montantul față.

Porsche nu spune dacă Mission X va fi introdus în această formă în producție de serie dar menționează că, dacă Mission X va intra în producție de serie atunci va trebui să fie cea mai rapidă mașină omologată pentru circulație pe stradă pe bucla lungă a circuitului de la Nurburgring.

Porsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission XPorsche Mission X

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.