Home Modele noi Oficial: Noul Mitsubishi Colt, adică Renault Clio restilizat

Oficial: Noul Mitsubishi Colt, adică Renault Clio restilizat

de Dan Damian
noul Mitsubishi Colt

Constructorul japonez a prezentat noua generație Mitsubishi Colt, care este, de fapt, un Renault Clio cu sigla mărcii nipone.

Nu este deloc o surpriză faptul că Mitsubishi, care încearcă să-și revitalizeze gama europeană, a preluat modelul Clio al celor de la Renault pentru a-l oferi ca Mitsubishi. Așa au procedat și cu modelul ASX, care este un Renault Captur ușor deghizat.

noul Mitsubishi Colt

Ca și în cazul lui ASX, Mitsubishi Colt este oferit aproape identic cu modelul Clio, cu excepția implementării grilei proprii Mitsubishi și a – evident – schimbului de sigle. Pe aproape toată lățimea hayonului apare numele mărcii japoneze, însoțit de numele modelului. Cam acestea sunt toate diferențele, pentru că, la interior, totul este de la Clio, cu excepția siglei Mitsubishi de pe volan: același tablou de bord și aceleași display-uri centrale: orizontal, de 7 inchi sau vertical, de 9,2 inchi. Acesta oferă printre altele, conexiune wireless pentru CarPlay și Android Auto.

noul Mitsubishi Colt

Și motorizările sunt identice. La baza gamei se oferă un propulsor de un litru, MPI, care produce 65 CP, aceasta fiind cuplat la o cutie de viteze manuală, cu 5 trepte. Urmează apoi același motor, cu 3 cilindri, dar turbo, care produce 100 CP și care este cuplat la o cutie de viteze manuală, cu 6 trepte.

Evident că Mitsubishi Colt este disponibil și cu sistemul hibrid de propulsie, care combină un motor de 1,6 litri cu două motoare electrice (unul de tracțiune) și baterie de 1,2 kWh. Puterea totală a sistemului este de 145 CP și, în această configurație, noul Mitsubishi Colt promite un consum mediu de 4,2 litri/100 km.

noul Mitsubishi Colt

Noul Colt va fi oferit în patru versiuni de echipare și va fi disponibil în showroom-uri din luna octombrie a acestui an.

La acest moment, gama europeană Mitsubishi este formată din patru modele: Space Star (de la 11.888 euro), Colt (pe baza lui Renault Clio, pentru care prețurile nu au fost comunicate), ASX (pe baza lui Renault Captur, prețuri de la 20.337 euro) și Eclipse Cross PHEV (de la 40.674 euro).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.