Home Știri Noul VW Passat Variant – Primele detalii

Noul VW Passat Variant – Primele detalii

de Dan Damian
VW Passat Variant camuflat

Volkswagen dezvăluie primele detalii despre noua generație VW Passat Variant, care va debuta oficial la finalul lunii august.

Știm deja că noua generație Passat nu va mai avea o versiune berlină. Locul acesteia este luat de noul VW ID.7, doar cu propulsie electrică. Pe de altă parte, constructorul german a pregătit deja noua generație Passat doar în versiune Varianta, adică break. Mașina este gata, va debuta peste aproximativ o lună, iar acum avem primele informații și fotografii: exteriorul camuflat, dar vedem interiorul mașinii.

În primul rând, Volkswagen spune că noul Passat Variant este mult mai mare decât predecesorul său. Are 14 cm în plus, ceea ce înseamnă o lungime de 4.913 mm, așa că oferă cu 5 cm mai mult spațiu pentru genunchii pasagerilor spate. Volumul portbagajului a crescut cu 40 litri, ajungând la 690 litri, iar cu bancheta spate rabatată creșterea este de 140 litri, până la un total de 1.920 litri.

Planșa de bord include tablou de bord digital și display plutitor de 12,9 inchi în echiparea standard și, opțional, unul de 25 inchi, cu comenzile tip slide ale climatizării și volumului – la fel ca acum – dar luminate. Pe volan sunt acum butoane, pentru a evita criticile legate de operabilitatea celor cu touch. De asemenea, este oferit opțional și un nou Head-up Display. Scaunele față ergoActive sunt oferite opțional, cu până la 14 ajustări electrice, în funcție de versiune și au programe noi pentru masaj.

VW Passat Variant camuflat

Pe partea de platformă (MQB evo), Volkswagen oferă inclusiv a nouă versiune a sistemului DCC Pro, de amortizare adaptivă, care folosește amortizoare cu două supape pentru a adapta suspensia la condițiile de drum, iar diferențialul electronic XDS are grijă de motricitate.

În versiunile superioare de echipare, VW Passat Variant este oferit cu noua generație a luminilor IQ.Light Matrix ale căror LED-uri permit un fascicul luminos care ajunge la 500 metri, pe faza lungă.

VW Passat Variant camuflat

Despre motorizări, VW a spus deocamdată doar generalități, dar avem confirmarea că din ofertă nu vor lipsi variantele diesel. Pe lângă acestea vor fi motorizări TSI, cele mild-hybrid eTSI, dar și versiuni PHEV eHybrid cu autonomie electrică de până la 100 km și posibilitate de încărcare a bateriilor la AC (mai rapid), dar și la DC (standard).

Noul VW Passat va debuta pe piață în primul trimestru al anului viitor. Acest model, cu o istorie de peste 50 de ani și vânzări de peste 30 milioane de exemplare ajunge astfel a a noua generație.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.