Home Modele noi Aston Martin Valour – Model de colecție: V12 și cutie manuală

Aston Martin Valour – Model de colecție: V12 și cutie manuală

de Dan Damian
Aston Martin Valour

Constructorul britanic a prezentat un model destinat colecționarilor. Aston Martin Valour vine cu rețeta unui V12 biturbo, cuplat la o cutie de viteze manuală.

Cu ocazia aniversării a 110 ani de existență, Aston Martin propune un model spectaculos, atât din punct de vedere al designului, cât și în ceea ce privește configurația tehnică. Estetica noului Aston Martin Valour este inspirată de liniile modelelor V8 Vantage din anii ’70, cu elemente care amintesc de celebrul Muncher, adică DBS-ul V8 care a concurat la LeMans.

Aston Martin Valour

Valour este spectaculos și numai dacă privești pozele. Tot acum îți poți da seama că este, de fapt, modelul Victor, un unicat prezentat în 2020, care este înrudit tehnic atât cu Vulcan, cât și cu One-77. Așadar, ați aflat ce este sub caroseria din fibră de carbon a noului Valour, doar că sunt niște diferențe. Dacă Victor era propulsat de V12-ele aspirat de 7,3 litri de pe One-77, Valour propune motorul V12 biturbo de 5,2 litri, a cărui putere maximă ajunge la 715 CP și 753 Nm. Valoare excelentă, dar surpriza este alta. Acest motor este oferit la pachet cu o cutie de viteze manuală, pentru o experiență completă de condus și în onoarea tradiției Aston, spune constructorul britanic. Asta face din Aston Martin Valour singurul supercar actual cu motor față și cutie de viteze manuală.

Aston Martin Valour

Dincolo de caroseria din fibră de carbon și frânele au fost tratate pe măsură, adică vorbim despre discuri ceramice de 410 mm pe puntea față și 360 mm pe puntea spate. Aston spune că aceste discuri salvează 23 kg comparativ cu unele din oțel (oricum nepotrivite la acest nivel) și rezistă la fading la temperaturi de până la 800 grade Celsius. Pneurile care încasa jantele de 21 inchi sunt Michelin Pilot Sport S 5. Tot la capitolul tehnologie, nu lipsește diferențialul mecanic cu alunecare limitată și amortizoarele adaptive. Așa cum vă imaginați, modurile de rulare reflectă caracterul acestei mașini: Sport, Sport+ și Track.

Doar 110 exemplare Valour va produce Aston Martin începând cu această toamnă, primele livrări urmând să aibă loc către finalul anului viitor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.