Home Modele noi Caterham Project V: primul Coupe Caterham electric

Caterham Project V: primul Coupe Caterham electric

de Răzvan Măgureanu
Caterham Project V

Caterham a dezvăluit primele fotografii oficiale ale coupe-ului electric Caterham Project V care va fi expus la Festivalul Vitezei de la Goodwood între 13 și 16 iulie 20-23. 

Cu 4255 mm lungime, 1893 mm lățime și 1226 mm înălțime, Caterham Project V este cu 124 mm mai scurt, cu 92 mm mai lat și cu 60 mm mai scund decât Porsche 718 Cayman și este disponibil într-o configurație 2+1 locuri (2+2 locuri opțional).

Deși este echipat cu o baterie de 55 kWh, Caterham Project V cântărește numai 1190 kg. Este mult pentru un Caterham dar puțin în comparație cu alți rivali. De exemplu, un Porsche 718 Cayman în versiunea de bază cu motor turbo de 2 litri și 300 CP cântărește 1410 kg. Caterham a obținut această masă redusă utilizând o caroserie din materiale compozite și un șasiu din fibră de carbon și aluminiu.

Caterham Project V este propulsat de un motor electric sincron cu magnet permanent de 272 CP montat în spate care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde, iar viteza maximă este de 230 km/h.

Bateria de 55 kWh se încarcă la stații DC cu până la 150 kW de la 20 la 80% în numai 15 minute și îi conferă o autonomie WLTP de 400 km.

Planșa de bord este simplă în stilul Caterham cu instrumente de bord cu design analogic și afișaj digital și încă câteva indicatoare analogice în zona centrală sub care se află un display multimedia cu funcție mirroring care poate fi partajat cu telefonul.

Șoferul poate alege între modurile Normal, Sport și Sprint care modifică răspunsul motorului și al direcției. Suspensia este clasică cu brațe duble suprapuse față și spate și direcție asistată electric.
Caterham Project V rulează pe jante de 19 inchi în față și 20 inchi în spate încălțate cu pneuri Michelin Pilot Sport 4S.

Designul este realizat de designerul Anthony Jannarelly în colaborare cu Italdesign și conceptul ar putea intra în producție de serie la finbalul lui 2025 sau începutul lui 2026 la un preț de bază estimat de 80.000 lire sterline.  Conceptul va fi expsu la Festivalul vitezei de la Goodwood în perioada 13-16 iulie 2023.

Caterham Project VCaterham Project VCaterham Project VCaterham Project VCaterham Project VCaterham Project V

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.