Home Știri Renault Scenic E-Tech Electric se pregătește de debut

Renault Scenic E-Tech Electric se pregătește de debut

de Dan Damian
Renault Scenic E-Tech Electric camo

Peste mai puțin de două luni noul Renault Scenic E-Tech Electric va fi prezentat oficial în cadrul Salonului de Mobilitate de la München.

Acestea sunt primele poze cu silueta finală a noului Renault Scenic E-Tech Electric, model de clasă compactă care începe o serie de teste pe șosea în această vară, pentru a pregăti debutul din 4 septembrie, în cadrul IAA 2023. Renault spune că Scenic E-Tech este primul model care duce la un alt nivel ideea de sustenabilitate, tot procesul său de fabricație fiind axat pe ideea de impact cât mai redus asupra mediului.

De anul viitor, Renault Scenic se va alătura lui Megane E-Tech Electric, dar și noului Renault 5, care va înlocui modelul Zoe.

Renault Scenic E-Tech Electric camo

Modelul de serie a fost prefigurat anul trecut de conceptul Scenic Vision la summit-ul ChangeNow din Paris. Dacă la nivelul designului diferențele țin de adaptarea la producția de serie (cum ar fi adoptarea unui montant central la modelul de serie), în ceea ce privește propulsia schimbările sunt mai mari. Conceptul a fost prezentat cu un sistem de propulsie pe bază de hidrogen, cu pile de combustie. Un motor electric de 160 kW și bateria de 40 kWh sunt completate de o pilă de combustie de 16 kW, astfel că, spunea Renault, cu o oprire de doar 5 minute pentru alimentarea cu hidrogen, poți avea autonomie de aproximativ 800 km.

Renault Scenic E-Tech Electric camo

Evident, modelul de serie renunță la această soluție, încă neviabilă și se bazează doar pe propulsia electrică. Încă nu au fost publicate nici un fel de date tehnice, dar există posibilitatea ca noul model să utilizeze configurațiile tehnice ale lui Megane E-Tech Electric, adică baterie de 60 kWh și motor cu putere fie de 131 CP, fie de 220 CP. Nu este însă exclus ca Renault să vină și cu alte configurații pentru Scenic E-Tech Electric, fie și pentru a acoperi intervalul destul de mare între puterile motoarelor sistemului E-Tech al lui Megane Electric.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.