Home Lifestyle Porsche Vision 357 Speedster: interpretarea modernă a lui 356 Speedster

Porsche Vision 357 Speedster: interpretarea modernă a lui 356 Speedster

de Răzvan Măgureanu
Porsche Vision 357 Speedster

Porsche celebrează aniversarea de 75 a mărcii și de 30 ani a Festivalului Vitezei de la Goodwood cu conceptul Porsche Vision 357 Speedster, cu propulsie pur electrică, care este expus la Goodwood în perioada 13-16 iulie 2023.

Porsche Vision 357 Speedster este interpretarea modernă a lui Porsche 356 Speedster, una din cele mai căutate versiuni 356 pe piața modelelor istorice.

Acesta utilizează tehnologia de la Porsche 718 GT4 e-Performance ceea ce înseamnă că motoarele electrice și bateria de 82 kWh cu tehnologie pe 900V provin de la Mision R, iar șasiul de la 718 GT4 Clubsport, dar 718 GT4 e-Performance este cu 14 cm mai lat.

Astfel, 718 GT4 e-Performance are un motor electric pe fiecare punte care furnizează în total 1088 CP în modul “Calificare” și 612 CP în simulare de cursă pentru 30 minute, exact durata unei etape Carrera Cup. În ceea ce privește timpii pe circuit, Porsche promite că 718 GT4 e-Performance este la nivelul lui GT3 Cup (992).

718 GT4 e-Performance servește ca model de test pentru o viitoare mașină de curse electrică dar prefigurează și viitoarea generație 718 Boxster și Cayman care va primi și o versiune electrică.

Conceptul Porsche Vision 357 Speedster are un  parbriz și mic, tipic pentru speedster iar zona pasagerului este acoperită cu un capac, cum era pe vremuri la mașinile sport de curse deschise. Tetiera de la șofer pare suspendată în aer fiind prinsă de elementul de fibră de carbon care are și rol de protecție la răsturnare.  În spatele elementului de fibră de carbon se află portul de încărcare.

Farurile cu patru arce de cerc care formează un cerc și grila verticală din spate evocă Porsche 356. Oglinzile retrovizoare au fost înlocuite de camere  care sunt plasate mai în față, pe aripi. Conceptul rulează pe jante de 20 inchi din magneziu echipate cu capace și încuietori centrale din fibră de carbon.

Interiorul este minimalist și carcasa scaunului din CFRP este integrată în structura monococă a caroseriei, șoferul fiind ancorat de o centură de siguranță în șase puncte. Instrumentele de bord sunt plasate pe o suprafață transparentă deasupra coloanei de direcție. Întregul panou de bord are un finisaj cu țesătură de carbon.

Paradă de modele clasice la Goodwood 

Pentur a celebra 75 de ani de Porsche, alături de Porsche Vision 357 Speedster la Goodwood vor fi prezente 15 modele noi și clasice. De două ori pe zi câteva modele Porsche vor urca pe circuitul de 1,86 km flancat de baloți de fân de dealul de la Goodwood. Parada specială Porsche va avea în frunte un Porsche 356 No. 1 Roadster.

De asemenea, Porsche va celebra la Goodwood centenarul cursei de 24 ore de la LeMans pe care Porsche a câștigat-o de 19 ori. Astfel, vor fi prezentați trei campioni la clasă și trei câștigători la general.

De asemenea, la Goodwood își face apariția și conceptul Porsche Mission X, prezentat de curând, care prefigurează viitorul hipercar electric Porsche.

Porsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterRenault Scenic E-Tech Electric camoPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 SpeedsterPorsche Vision 357 Speedster

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.