Home Știri Pe Valea Prahovei apar pasarele în Comarnic, Bușteni și Azuga

Pe Valea Prahovei apar pasarele în Comarnic, Bușteni și Azuga

de

În lipsa unei autostrăzi care să traverseze Valea Prahovei, autoritățile au găsit o altă soluție, mult mai ieftină, pentru fluidizarea traficului.

trafic_e-crop-644x416

Trecerile de pietoni existente în mai multe localități de pe Valea Prahovei au generat, ani de zile, blocaje în trafic. Acum, într-un final, autoritățile au găsit și soluția – montarea unor pasarele pietonale. Acestea vor apărea până la mijlocul lunii august în Comarnic, Bușteni și Azuga, acolo unde sunt și cele mai mari probleme în weekend.

Autostrada Comarnic – Brașov va fi cu taxă

În total vor fi patru pasaje ce vor costa aproape o jumătate de milion de euro, iar amplasarea lor va începe săptămâna viitoare, urmând ca ele să fie deschise traficului în data de 15 august. Noile construcții sunt achiziționate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), administratorul drumului, relatează Mediafax.

Autostrada Sebeș – Turda va primi bani europeni

Două dintre aceste pasarele vor fi construite în staţiunea Buşteni şi câte una în localităţile Azuga şi Comarnic, acestea fiind zonele în care se produc cel mai frecvent aglomerări în trafic, întrucât respectivele localităţi sunt traversate de DN 1 fără a exista variante ocolitoare, cum este, spre exemplu, centura staţiunii Sinaia.

Articole similare

Comentarii închise.