Home Știri Porsche Taycan Turbo S a stabilit recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică de pe Nürburgring

Porsche Taycan Turbo S a stabilit recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică de pe Nürburgring

de Dan Damian
Porsche Taycan Turbo S - record Nurburgring

Porsche Taycan Turbo S deține acum recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică de pe legendarul circuit Nürburgring.

Cu pilotul Lars Kern la volan, EV-ul german a reușit să parcurgă traseul de 20,8 km în doar 7 minute și 33 secunde. Exemplarul care a stabilit acest record pentru segmentul EV a fost echipat cu roll-cage și scaune de competiție, din motive de siguranță, dar aceste elemente nu au afectat deloc masa mașinii. De altfel, la eveniment a asistat un notar, care a verificat oficial timpul obținut, în vreme ce inspectorii TÜV Rheinland au confirmat faptul că mașina este una din producția de serie.

Porsche Taycan Turbo S - record Nurburgring

Porsche Taycan Turbo S a avut însă și câteva avantaje, cum ar fi pneurile Pirelli P Zero Corsa, pe jante de 21 inchi, care au compoziția similară cu a celor de circuit. Acest tip de pneuri (omologat și pentru stradă) este disponibil acum pentru Porsche Taycan. De asemenea, sistemul Porsche 4D Chassis Control a primit un upgrade de soft, care să armonizeze lucrul dintre noile pneuri și sistemele electronice de control de la nivelul șasiului. Și acest nou soft este disponibil pentru clienții de Porsche Taycan, deocamdată doar pentru cei din Germania, începând cu vara acestui an. Tot kitul (pneuri și soft) poate fi aplicat apoi și modelelor Taycan produse în anii anteriori, iar în prețul lui intră și transportul până la atelierele din Zuffenhausen.

Porsche Taycan Turbo S - record Nurburgring

Odată instalate, noile pneuri sunt recomandate doar pentru circuit, deși ele sunt omologate și pentru stradă. Proprietarii pot trece astfel pe pneurile standard de stradă, pentru mai multă siguranță, atunci când nu pilotează pe circuit. Nu este nevoie de reinstalarea soft-ului inițial atunci când se trece la pneuri de stradă.

Ce înseamnă acest record pentru Porsche? Detronarea modelului Tesla Model S Plaid, care a obținut în toamna trecută un timp cu două secunde mai mare.

Porsche Taycan Turbo S este cea mai puternică versiune Taycan. Are 625 CP din cele două motoare electrice și ajunge chiar la 761 CP atunci când este activat modul Launch Control. EV-ul german ajunge la 100 km/h în 2,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km/h.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?