Home Știri Primul model Lamborghini electric vine după 2025

Primul model Lamborghini electric vine după 2025

de Dan Damian

Lamborghini și-a anunțat planurile pe termen mediu, iar acestea includ electrificarea completă a gamei până la finalul anului 2024.

Cu un SUV în ofertă (Urus) și un prim model hibrid (Sian, cel mai puternic Lamborghini de serie, bazat pe modelul Aventador SVJ), Lamborghini și-a stabilit traseul pe termen mediu, în vederea electrificării întregii game de modele. Dacă ne uităm la situația actuală, Lamborghini are mult de lucru pentru a atinge obiectivele fixate, dar, pe de altă parte, constructorul italian anunță investiții în valoare de 1,5 miliarde de euro în următorii 4 ani, cea mai mare sumă din istoria Lamborghini.

Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, a spus că strategia de electrificare va fi dublată de eficientizarea uzinei pentru a coborî și mai mult amprenta de carbon, dar șeful constructorului italian are planuri ambițioase și în ceea ce privește gama de modele. Precizând faptul că Lamborghini își va păstra spiritul, performanța și exclusivitatea, acesta a precizat că noul plan Cor Tauri prevede ca în următorii doi ani să fie dezvoltate mai multe motorizări cu combustie internă, în ideea de a omagia trecutul acestei mărci. Mai mult, anul acesta vor fi anunțate două modele cu motoare V12, configurație la care nu se renunță pe termen mediu.

În 2023, Lamborghini va prezenta primul model de serie cu motorizare hibridă (asta dacă ținem cont de faptul că Sian este mult prea exclusivist pentru a fi considerat “de serie”), iar la finalul lui 2024, absolut toate modelele mărcii italiene vor fi electrificate.

Constructorul italian a mai spus și că primul Lamborghini electric va debuta după anul 2025, iar gama EV se va mări accelerat după acest moment. Nu s-a spus încă despre ce platformă este vorba, dar nu este greu de ghicit că primul Lamborghini electric va rula pe o platformă Audi, probabil o evoluție a celei existente deja.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.