Home Moto Proiecte pentru motorsport pe circuit prin BMW Motorrad România

Proiecte pentru motorsport pe circuit prin BMW Motorrad România

de

În calitate de partener al noului campionat organizat pe Circuitul Motor Park Adâncata, Campionatul României de Motociclism (MOTO RC), BMW Motorrad România susţine Clasa Suport a evenimentului. Astfel, piloţii amatori se pot înscrie gratuit în etapele 2 si 5, planificate în weekend-urile 9-11 iunie şi 6  – 8 octombrie.

„Orice posesor de motocicletă de viteză, indiferent de marcă, se poate bucura de ea în maximă siguranţă şi în România, în baza implicării continue in dezvoltarea Motorsportului românesc. Suntem prezenţi ca parteneri ai Campionatului României de Motociclism (MOTO RC), pentru că vrem să încurajăm proprietarii să meargă la limită numai pe circuit, într-un mediu controlat. Avem deja în România mai multe circuite şi mai multe şcoli de pilotaj foarte bune, printre care două acreditate deja de BMW Motorrad la nivel internaţional; în cadrul acestora pasionaţii de viteză pot învăţa pilotajul la limtă şi se pot antrena, atat pentru siguranța cât și pentru performanță. Clasa Suport,  dedicată piloţilor amatori din noul campionat, este un alt exemplu în acest sens. În plus, va fi o competiţie foarte disputată cu premii interesante”, explică Ionuţ Bâtu, Manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria.

Participarea la etapele 2 si 5 din cadrul Campionatului Romaniei de Motociclism (MOTO RC) se face gratuit, în limita a 30 de locuri disponibile. Pentru înscriere trebuie trimisă o solicitare la mihai.farmason@bmwgroup.com care să includă numele, datele de contact, tipul motocicletei. Accesul pe circuit se va face numai cu echipament complet şi cu motocicleta în stare bună de funcţionare.

BMW Motorrad a devenit o prezenţă foarte importantă în rândul motocicletelor de viteză o dată cu lansarea BMW S 1000 RR. Alături de aceasta, versiunea ultraperformată HP4 Race, produsă în ediţie limitată de numai 750 de exemplare, se bucură deja de un interes deosebit, având deja două comenzi pentru piaţa din România.

Pentru a susţine performanţa pe circuit, BMW Motorrad a pornit şi programul „Race Support” prin care piloţii din campionatele naţionale, chiar si cele de amatori, primesc un discount important la achiziţia de motociclete noi şi piese de schimb de la unul din dealerii autorizați. Programul a demarat deja din 2014 şi până acum a avut 25 beneficiari, din care 10 numai în 2016.

Despre Campionatului României de Motociclism (MOTO RC)
Campionatului României de Motociclism este o competiție deschisă tuturor pasionaților de motociclism, atât sportivi cu experiență cât si amatori. Acesta va avea 5 etape în anul 2017 ce se vor desfășura pe circuitul Motor Park România. Prima etapă a avut loc în week-end-ul 5 – 7 Mai, iar  următoare se vor desfăsura dupa cum urmează:

Etapa 2: 9 – 11 iunie

Etapa 3: 30 iun – 2 iulie

Etapa 4: 25 – 27 august

Etapa 5: 29 sep – 1 oct

Aceasta este o competiție privată, care nu se desfășoară sub egida Federației Române de Motociclism, iar participanții nu vor puncta in campionatul organizat de FRM.  Pentru fiecare etapă numărul de locuri este limitat  30 de concurenți la fiecare din cele 4 clase. Tot ce este necesar este o motocicleta stock, echipament adecvat (combinezon, cască, cizme, manuși), îț rezervi un loc si circuitul te așteaptă!

Despre S 1000 RR
Noul BMW S 1000 RR a beneficiat de un upgrade important la începutul acestui an. Dispune de un motor de 999 cmc şi dezvoltă o putere maximă de 146 kW (199 CP) la o masă totală de numai 208kg. Toate acestea asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 2.7 secunde. Noul model vine cu o serie de îmbunătăţiri importante:

  • Adaptat normelor de poluare Euro 4 (EU4).
  • ABS Pro ca nou element al opțiunii “Riding Modes Pro”.
  • DTC în standard.
  • Noul RR este disponibil în standard ca monopost, cu capac pentru șaua pasagerului. Pachetul opțiunal pentru al doilea pasager este disponibil gratuit, ca alternativă.
  • Schemă cromatică bine definită – Roșu Racing nemetalizat / Alb nemetalizat și BMW Motorsport (Albastru Lupin metalizat / Alb nemetalizat / Roșu Racing nemetalizat) – dar într-un format nou.
  • Variantă de culoare nouă – Gri Granit metalizat / Negru Storm metalizat.
  • Jantele opționale Design cu linii roșii sunt acum incluse în standard pentru schemele de culoare Roșu Racing nemetalizat / Alb nemetalizat și BMW Motorsport (Albastru Lupin metalizat / Alb nemetalizat / Roșu Racing nemetalizat).

BMW S 1000 RR este disponibil de la 14,235 Euro fără TVA şi poate fi achiziţionat prin programul de finanţare BMW 3asy Ride Select cu avans 20 %, pe o perioadă de 4 ani şi valoare reziduală garantă de 40% cu o rată completă de 233 Euro/lună.

Articole similare

1 comentariu

florin September 15, 2021 - 00:25

daca ar fi sa participe cineva fara carnet dar sa aibe motor se permite bine sa aibe varsta de 18 ani

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.