Home Știri Record Nokian pe gheață – 336 km/h

Record Nokian pe gheață – 336 km/h

de

Cea mai mare aderenţă şi o viteză cum nu s-a mai întâlnit atinsă de anvelopele Nokian, producător renumit pentru cauciucurile de iarnă realizate.

156000l

Anvelopele de iarnă Nokian montate pe o maşină au realizat un nou record mondial, atingând o viteză maximă de 335,713 km/h pe gheaţă. Astfel, anvelopele liderului mondial din segmentul de piaţă a anvelopelor de iarnă devin şi cele mai rapide. Pilotul de încercări Janne Laitinen de la Nokian Tyres a condus pe Marea Baltică, în zona de coastă a Finlandei, pe un ger năprasnic, un autovehicul Audi RS6 echipat cu anvelopele de iarnă de serie.

Cea mai bună aderenţă şi o viteză de top cum nu s-a mai întâlnit până acum au obţinut pneurile produse de inventatorul anvelopei de iarnă: Nokian Hakkapeliitta 8 cu ţinte, dimensiunea 255/35R20 97 T XL.

„Testarea strictă, dusă până la extrem a anvelopelor de iarnă serveşte mereu intereselor conducătorilor auto. Am dorit să supunem noul Nokian Hakkapeliitta 8 unor provocări foarte grele. La viteze maxime, forţele care acţionează asupra pneurilor sunt enorme, deoarece autovehiculul merge cu 93 m pe secundă şi ţintele acestuia lovesc de 43 de ori gheaţa“,  explică Matti Morri, Technical Customer Service Manager la Nokian Tyres.

Articole similare