Home Știri Renault Sport Twizy F1 Concept

Renault Sport Twizy F1 Concept

de

Cu kit aerodinamic à la Formula 1 și sistem KERS, noul concept electric al francezilor are performanțe similare cu sportivele din gama RS.

Renault Sport Twizy F1 Concept

Rezultat al colaborării dintre Renault Sport și inginerii implicați în pregătirea monoposturilor de Formula 1, Twizy F1 este unul dintre cele mai nonconformiste vehicule eco. În continuare, păstrează propulsia exclusiv electrică, dar performanțele sunt de talia celor mai puternice modele din gama Renault.

Prin adoptarea unui sistem KERS similar celui folosit în Formula 1, micul Twizy e capabil să dezvolte, pe o perioadă de 13 secunde, nu mai puțin de 97 CP. Puterea provine de la un motor electric suplimentar și un set de baterii noi, montate în locul scaunului pasagerului. Deși conceptul este cu 97 kg mai greu, puterea adițională scade raportul putere/greutate de la 1 CP/25 kg până la 1/5,8. Astfel, accelerația până la 100 km/h se realizează în aproximativ 6 secunde, valoare care îl plasează pe Twizy F1 în aceeași gamă de performanțe cu Mégane RS.

Legătura strânsă cu Formula 1 e sugerată și de kitul aerodinamic extrem, compus dintr-un spoiler imens, praguri laterale „umflate“, eleron masiv și extractor de aer. De asemenea, pneurile slick lasă exact aceeași impresie.

Test cu Renault Mégane Sport Tourer 1.5 dCi 110 CP EDC

Conceptul a preluat de la modelul Clio RS sistemul RS Monitor, capabil să-i ofere șoferului informații în timp real legate de performanțele dinamice (0–100 km/h sau 0–100 m). Publicul va putea vedea noul Renault Sport Twizy F1 cu ocazia diferitelor evenimente sportive în care Renault este implicat, dar și la Salonul auto de la Barcelona.

Articole similare

Comentarii închise.