Home Știri Renault va produce vehicule militare la Mizil

Renault va produce vehicule militare la Mizil

de

Renault construiește la Mizil o fabrică pentru producția de camioane, autoutilitare pentru incendii şi vehicule de teren destinate armatei.

renault-trucks-defense2

Renault va produce vehicule speciale destinate în special domeniului militar la o fabrică de lângă Mizil. Mai exact, MFA Mizil și Renault Truck Defense colaboează pentru construcția unei fabrici de vehicule militare și civile, o investiție ce presupune angajarea a 300 de specialiști români.

Clio RS își face debutul oficial în România

Cele trei vehicule care vor reprezenta producția de bază a noii fabrici din Mizil sunt camionul logistic Kerax 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM și vehiculul de teren Sherpa Light 4×4.

Legenda Aro și finalul său tragic

“Investiţia se va realiza plecând de la necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare, care ar însemna undeva la 10.000 de unităţi pentru următorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situaţiilor de urgenţă, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România”, a spus Nicolae Şuta, director general MFA Mizil. Dimensiunea finală a investiției va depinde și de bugetul pe care Ministerul Apărării și cel de Interne le vor avea pentru achiziția de astfel de vehicule.

dsc_1407_19325900

În aprilie 2013, MFA și Renault Truck Defense au semnat un memorandum de înțelegere care revede reprezentarea exclusivă a companiei franceze  în România de către MFA, precum și construcția unei fabrici pentru construcția de camioane pe platforma industrială a companiei românești.

Articole similare