Home Moto Robert Mureșan preia conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU

Robert Mureșan preia conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU

de
Joi 20 aprilie Circuitul Motorpark România a primit omologarea pentru desfășurarea Campionatului European de Motociclism Viteză BMU și Campionatului Național Individual al României Viteză pe circuit, organizat de MRM sub patronajul FRM.
Vineri pe o vreme total neprielnică cu temperaturi de numai 5° în aer și vânt de 24 km/h la orele 8:30 s-a dat startul etapei 03 ce contează în ambele campionate. Totodată în cadrul CNIRv clasele J1, 85cc, 125 cc punctau în etapa 01. Peste 50 de oficiali, 4 ambulanțe au fost pregatiți să-și dea concursul pentru o bună desfășurare a evenimentului. A fost ziua de antrenamente pentru clasele J1, 85cc, 125 cc, Debutanți 1000 și Debutanți 600 precum și a Supersport și Superbike.
După o noapte cu ploaie și o temperatură la asfalt de numai 8° piloții au intrat cu reținere. S-au prezentat sportivi din Turcia, Grecia, FYROM, Bulgaria și Romănia. Pilotul MRM Adriano Jacopo Hosciuc #6 a testat pentru prima data Metrakitul de uzină clasa 85, a  doborât rapid timpul stabilind și timpul reper al clasei 85 secondat de Daria Gănescu #179 Taifun Racing GT și STANESCU Razvan #16 de la Steaua București la clasele Juniori 1 și 85cc. Clasele de Debutanți 600 și 1000 nu au reușit îmbunătățiri de timp, temperatura scăzută a limitat performanțele pneurilor. Clasa SuperSport arăta deja că ne putem aștepta la niște curse spectacol.
Robert Mureșan #95 după accidentul de la Serres a preferat odihna la clasa SuperBike, piloții preferând să lucreze cu echipele la setări.
Sâmbătă a venit cu un timp frumos, soare și o temperatură de 17° în aer și 23° la asfalt. Cele două sesiuni de calificări foarte disputate au format grila de start. Jacopo #6 are parte de o cazatură în prima sesiune de calificare dar echipa de mecanici a remediat în timp avariile și în sesiunea a 2-a coboară la 01:05.512 urmat de MATEȘ Răzvan #1 cu 01:17.973 și HAVADTOI Jozsef #9 cu 01:31.835.
Clasa Juniori 1 avea ca lider pe GANESCU Daria #179 – Taifun Racing GT cu 01:14.370 urmata de SZASZ Oliver #6 – Steaua Bucuresti cu 01:15.331 și STANESCU Razvan #16 tot de la Steaua Bucuresti.
Pentru 125 cc și Moto 3 lidera este LENKOVA Julieta #18 Bulgaria urmată la numai 3 sutimi de GEORGIEV Milen #27 tot din Bulgaria si BUZALKOVSKI Hristijan #71 Macedonia.
Timp excelent pentru curse și se dă startul în etapa 03 clasele mari și etapa 01 CNIRv clasele mici.
Clasa 85 contând pentru Campionatul Național etapa 01 este caștigată detașat de HOSCIUC Jacopo Adrian #6 – MRM București pe Metrakit urmat la peste 40 de secunde de HAVADTOI Jozsef #9 – Motor Tehnic Târgu Mureș și KAKASI Margit #69 – Lupo Racing Timișoara.
Juniori 1 o cursă deasemenea animată cu locul 1 STANESCU Razvan #16 Steaua București urmat la numai 0.1 sec de GANESCU Daria #179 – Taifun Racing GT Tm si locul 3 SZASZ Oliver #6 – Steaua București
Cursa de 125 – 8 tururi disputate unde fară surprize se impune LENKOVA Julieta #18 Bulgaria , pe 2 BUZALKOVSKI Hristijan #71 Macedonia si  GEORGIEV Milen #27 pe 3, primul roman prinde un loc 4 – MATES Razvan #1 de la Steaua Bucuresti.
Cursa de Debutanții curse disputate între sportivii bulgari și turci pentru 600, unde prima poziție a fost abjudecată la mare batalie de MIHAYLOV Krasimir #1 – Bulgaria și EFE Ali #210.
17 DIMITROV Yanislav #17 – Bulgaria venit pe locul 3 a dus o luptă directă cu BIRLADEANU Florin #555 de la Century Team care termină pe pozitia 4.
La Debutanti 1000  IVCESKI Slobodan #3 – FYROM castigă fără mari probleme și este secondat de ANGELOV Petar #33 din Bulgaria. România prinde un binemeritat loc 3 cu GUTA Cristian #17 de la Century Team care a concurat pe un superb model Mv Agusta.
Noul venit la MRM Pop Sorin #7 cu probleme la rapoartele în cutia de viteze reușește totuși un timp bun dar nu suficient pentru a conta în economia clasamentului.
SuperSport O lupta interesantă de la primul viraj s-a dus între PETROV Plamen #69 – Bulgaria, GEORGIEV Alexander #96 – Bulgaria, KARAKOSTAS Dimitris #7 Grecia și PASCOTA Ionel #1 de la Pascotă I.I. Timişoara, din nefericire, Pascotă în ultimele ture a pierdut contactul cu primii trei și s-a clasat pe locul 4. Deloc de neglijat este și poziția 6 a lui PETROVICI Adrian Liviu #96 dar și ROMOCEA Aron, SOCACI Eduard , MAINESCU Dan.
SuperBike Cu un start ratat Robert Mureșan întră al doilea în primul viraj și începe o cursă de hărțuire a lui MITOV Dimitar #68 – Bulgaria, în turul 2 depășește și nu mai cedează conducerea până la final în pofida problemelor de sănătate și îl devansează cu peste 7 sec pe CAZACU Cătălin #21 care a reușit la rândul său să treacă după o luptă frumoasă de MITOV Dimitar #68.
Duminică a adus un program redus în urma ședinței de juriu care avea să ia această decizie pentru a se evita întreruperea sau anularea curselor din cauza furtunii care se anunța pentru ora 15:00.
După WarmUp la ora 10:30 cursele încep după prezentarea oficială a piloților.
Clasa 85cc a fost câștigată fără drept de apel de Jacopo Hosciuc #6 – MRM care și-a demonstrat calitățile de mare pilot și se apropie de obiectivul declarat de a câștiga detașat titlul de campion pentru 2017. Jacopo a fost urmat de KAKASI Margit #69.
Clasa Juniori 1 are parte de un start agitat iar de această dată GANESCU Daria #179 se impune în fața lui STANESCU Razvan #16 – Steaua Bucuresti, urmați de SZASZ Oliver #6 care aleargă pe motocicleta Metrakit a lui Jacopo din sezonul 2016.
Debutanti 600 după o luptă pe primele ture se impune EFE Ali #210 care își ia revanșa în fața lui MIHAYLOV Krasimir #1 – Bulgaria, DIMITROV Yanislav #17 venind pe locul 3.
VERSACI Giorgio #77 reușește o poziționare foarte bună după deruta din cursa 03 și ocupă poziția 4, pe 5 venind BIRLADEANU Florin #555.
Debutanti 1000 o frumoasă surpriză o constituie venirea pe 2 a lui GUTA Cristian #17 de la Century Team care a muncit serios cu ANGELOV Petar #33 pe 3 IVCESKI Slobodan #3 Macedonia.
SuperSport Asa cum era prevăzut a fost o spectaculoasă bataie la aceasta clasa pe toate cele 10 tururi între primii 4 sportivi care a ținut audienta cu gura la suflet.
Pe locul 1 a sosit GEORGIEV Alexander #94 Bulgaria urmat de PETROV Plamen #69 și de PASCOTA Ionel #1 pe 3 care a forțat un loc mai bun, Pascota confruntându-se cu numeroase probleme în acest week-end.
SuperBike: Plecat din start de pe prima pozitie Robert Muresam #95 pierde doar pentru câteva viraje poziția 1 iar după depășirea rapidă pe care o face, continuă cursa și nu mai este ajuns de nimeni până la final. Robert nu a forțat încă cu probleme la umarul drept din urma căzăturii incasate la cursa din Serres și cu cele 50 de puncte câștigate în acest week-end preia șefia Campionatului European de Motociclism BMU. Se desprinde deasemenea și în Campionatul Național consolidandu-și poziția de lider. O foarte frumoasă cursă face Iuliu Mihai #22 care isi ia revansa fata de Vrajitoru Bogdan #30. Iuliu a fost decis să nu cedeze în această cursă, el fiind batut de Bogdan în cursa de Sâmbătă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.