Home Motorsport Sébastien Ogier a devenit campion mondial în WRC

Sébastien Ogier a devenit campion mondial în WRC

de

Pilotul francez Sébastien Ogier și copilotul său, Julien Ingrassia, care concurează pe un VW Polo R WRC sunt noii campioni mondiali din 2013, chiar înainte de startul în Raliul Franței.

Sebastien Ogier

Ogier și Ingrassia au fost aclamați în postura campioni mondiali după încheierea probei speciale derulată pe străzile din Strasbourg (4,55 km). Thierry Neuville de la Ford, singurul pilot care putea amâna acest deznodământ, avea nevoie de toate punctele bonus (3) aferente Power Stage pentru a păstra șansele la titlu. Dar el a fost mai lent decât câștigătorul probei, Dani Sordo (Citroën), și astfel Ogier a parcurs prima probă din postura de campion mondial.

Ogier câștigă pentru prima oară în Finlanda

Ogier devine astfel primul pilot care obține coroana supremă după conaționalul și fostul său coechipier Sébastien Loeb, care deține un număr-record de nouă titluri de campion mondial consecutive. De altfel, Loeb se află pentru ultima dată în calitate oficială la volanul unui Citroën DS3 WRC la acest raliu, fostul campion mondial renunțând încă de la finalul 2012 la raliuri în favoarea altor proiecte legate de motorsport, dintre care pregătirea viitorului model Citroën C-Elyssee pentru WTCC – campionat în care va debuta anul viitor.

Hyundai se pregătește de WRC

Raliul Franței se va încheia duminică, în joc mai fiind titlul la constructori, un titlu pe care VW și-l dorește de asemenea foarte mult. Este de așteptat deci o luptă strânsă între Ogier, Neuville, Sordo și Loeb – fiecare având motive extrem de puternice de a ajunge la final în postura de învingători.

Dar să-i dăm cezarului ce-i al cezarului: felicitări, Ogier, pentru acest titlu, felicitări VW pentru efortul de a reveni în WRC și de a câștiga încă de la debut titlul mondial la piloți!

Articole similare

Comentarii închise.