Home Știri Skoda Enyaq este Best Electric Car in Romania 2021

Skoda Enyaq este Best Electric Car in Romania 2021

de Răzvan Măgureanu
best electric car 2021

Skoda Enyaq a câștigat prima ediție Best Electric Car in Romania, titlu acordat de un juriu de 14 jurnaliști din domeniul auto.

Finala primei ediții Best Electric Car in România a avut loc pe 21-22 aprilie, la aceasta participând 7 modele full electrice, selecționate dintr-un total de 21 mașini eligibile.
Testele finale au avut loc pe un parcurs mixt format din drumuri urbane, interurbane și chiar o urcare pe macadam spre hotel Peștera din Parcul Național Bucegi.

Cele 7 modele calificate în finală au fost: BMW iX3, Citroen e-C4, Honda e, Kia Niro, Mercedes EQA, Skoda Enyaq și VW ID.3. Lupta a fost foarte strânsă, noua Skoda Enyaq, abia lansată pe piața noastră, obținând victoria cu 86 puncte. Locul al doilea a fost ocupat de BMW iX3 cu 84 puncte. Pe locurile 3 și 4 s-au clasat Kia e-Niro cu 76 puncte și VW ID.3 cu 73 puncte. Au urmat Honda e cu 56 puncte, Mercedes EQA cu 54 puncte și Citreon e-C4 cu 19 puncte.

A fost acordat și un premiu de popularitate, la care au votat cititorii publicațiilor participante. Acest titlu a fost obținut de Kia e-Niro.

Cele 21 mașini eligibile dintre care s-au ales finalistele au fost: Audi e-tron Sportback, BMW iX3, Citroen e-C4, DS3 Crossback e-Tense, Fiat 500e, Honda e, Hyundai Ioniq Electric, Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Mazda MX-30, Mercedes EQA, Mini Cooper SE, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e, Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Porsche Taycan, Renault Zoe facelift, Skoda Enyaq, VW ID.3 și VW ID.4 ID:4.

Cei 14 jurnaliști auto reprezintă o parte importantă din presa auto de specialitate provenind de la Auto Expert, Auto Critica, Auto Motor și Sport, Auto test, Eco Wheels, 0-100.ro, 4×4 Adventure, Flote Auto, Lifenews.ro, Masinistul.ro, Newsweek Romania și Turații.ro.  partenerii evenimentului au fost Arval Romania, Vitesco technologies, Hotel Peștera, Renovatio e-charge, ALLPromotion, expoPrint, OneLife și NALA.

Votul celor 14 jurnaliști s-a bazat pe mai multe caracteristici cum ar fi autonomia, modalitățile de încărcare, ținuta de drum, confortul, spațiul interior, ergonomia, raportul preț/performanțe/echipare și calitatea de fabricație. Votul a fost perfect transparent, votul fiecărui jurnalist membru al juriului urmând a fi afișat pe site-ul competiției www.bestelectriccar.ro.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.