Home Auto util Șoferii blocați în trafic vor primi ajutor din partea unui nou sistem

Șoferii blocați în trafic vor primi ajutor din partea unui nou sistem

de

Șoferii blocați în trafic vor fi ajutați de un sistem care îi avertizează în cazul apariției unor blocaje pe traseu și îi asistă la efectuarea diverselor manevre de evitare.

Soferii blocati in trafic

Șoferii blocați în trafic vor primi ajutor din partea unui sistem de asistență.

Sistemele auto de asistare de înaltă performanţă îi ajută deja pe şoferi să ajungă la destinaţie în siguranţă şi cu un nivel ridicat de confort. Aceste sisteme controlează viteza şi distanţa dintre autovehicule, avertizându-i pe şoferi cu privire la blocajele din trafic şi ajutându-i la efectuarea diverselor manevre, chiar şi a celor de parcare în cele mai înguste locuri.

Istoria sistemelor de asistență la parcare

Bosch lucrează la un sistem care să îi asiste pe șoferii blocați în trafic, sistem ce urmează să fie lansat în 2014. În cele din urmă, asistentul la blocajele din trafic va avea rolul de pilot pe autostradă, conducerea complet automată devenind astfel o realitate.

În viitor, aceste sisteme vor avea un rol din ce în ce mai important în ghidarea autovehiculelor în blocajele din trafic. Mai exact, viitoarele sisteme de asistare din trafic vor frâna, accelera şi vira în mod complet automat.

Cei mai buni senzori-radar

Asistentul la blocajele în trafic va interveni atunci când autovehiculul se deplasează cu viteză mică, între 0 şi 50 km/h, ceea ce înseamnă că va funcţiona în majoritatea situaţiilor de trafic intens, cu opriri şi porniri dese.

Bosch a obţinut în România vânzări în valoare de 180 de milioane de euro în anul 2012, ceea ce reprezintă o scădere cu 4,5 procente faţă de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general dificil la nivel european. La începutul anului 2013, compania, lider în furnizarea de tehnologii şi servicii, avea în România 1400 de angajaţi, pe parcursul acestui an numărul lor crescând cu 600. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2000 de salariați.

 

Articole similare

Comentarii închise.