Home ȘtiriProiecte secrete Ssangyong Torres: un nou SUV electric care va debuta în iunie

Ssangyong Torres: un nou SUV electric care va debuta în iunie

de George Grosu
blank

Sud-coreenii de la Ssangyong au publicat de curând noi schițe de design și fotografii tip teaser cu viitorul model SUV mediu, care va purta denumirea de Torres și va debuta în această vară. Pentru piața din Europa, noul model va fi disponibil doar în versiunea cu propulsie electrică.

Până la debutul oficial, conducerea sud-coreeană a dezvălui primele schițe de design și fotografii tip teaser cu viitorul model SUV compact, precum și numele acestuia, Torres. Cuvântul Torres este provine din limba spaniolă și înseamnă turn. Cu această denumire, cei de la Ssangyong fac o trimitere la Parcul Național Torres del Paine din sudul Chile și care este inclus în patrimoniul Unesco. Noul SUV Ssangyong Torres va fi pozitionat în gamă intre modelele Korando si Rexton.

Conducerea Ssangyong anunțase încă din vara anului 2021 lansarea unui nou model SUV, care ar trebui să debuteze pe piața coreeană în vara acestui an. Cunoscut sub codul de proiect J100, viitorul model Torres va dispune ințial de o gamă de motoare convenționale. Către finalul anului 2023, în gama modelului Ssangyong va debuta și o versiune cu motor electric dezvoltată special pentru piața din Europa și care ar putea avea  drept modele concurente pe deja consacratele Hyundai Ioniq 5 și Volkswagen ID.4, într-un segment aflat în plină expansiune.

Desenele publicate recent ne dezvăluie un model cu o talie înaltă și o linie joasă a geamurilor laterale, și care se încadrează ca dimensiuni în segmentul SUV-urilor medii. La partea frontală, grila cu șase bare verticale duble amintește de modelele de la Jeep, bara de protecție impunătoare pare inspirată de la Land Rover iar grupurile optice dispun de tehnologie LED. În lateral se pot observa cu ușurința pasajele roților proeminente și evazate, pneurile speciale pentru off road cu profil accentuat precum și montantul spate lat și al treilea geam lateral care pare să se îmbine perfect cu luneta din spate. În schimb, partea din spate se evidențiază printr-un hayon de dimensiuni generoase cu partea central ușor evazată și un deflector aerodinamic poziționat la baza barei de protecție. În plus, desenele prezintă diverse echipamente suplimentare, cum ar fi grupurile optice poziționate pe plafon, care vor face parte din echipamentul de dotări opționale. Noul Ssangyong Torres urmează noua filozofie de design intitulată „Powered by Toughness”.

În ceea ce privește partea tehnică, conducerea sud-coreeană nu a dorit să ofere informații despre gama de motorizări convenționale, hibride sau propulsia complet electrică ale viitorului model SUV. Versiunea cu propulsie electrică rezervată pieței europene ar putea dispune de performanțe mai ridicate și o autonomie superioară comparativ cu actualul Korando e-Motion echipat cu o baterie de 61,5 kWh care asigură o autonomie de 339 km (normele WLTP) și este propulsat de un singur motor electric de 188 CP și 360 Nm poziționat frontal. În schimb, cei de la Ssangyong au dezăluit că producția noului Ssangyong Torres este programată să înceapă în Coreea de Sud în luna iunie.

Acest proiect pare unul optimist pentru o companie care se află de ceva timp în dificultăți financiare și se confruntă cu un viitor incert. Cu toate acestea, există o rază de speranță, pentru că, Ssangyong a anunțat în urmă cu câteva zile că sunt pe cale să încheie un acord cu un nou investitor respectiv consorțiul de firme KG, însă, mai multe informații vor fi publicate în săptămânile următoare.

blank
Schițe cu viitorul Ssangyong Torres
blank
Schiță cu viitorul Ssangyong Torres
blank
Schiță cu viitorul Ssangyong Torres
blank
Fotografie teaser cu viitorul Ssangyong Torres
blank
Fotografie teaser cu viitorul Ssangyong Torres
blank
Fotografie teaser cu viitorul Ssangyong Torres

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?