Home ȘtiriEditorial SUA are nevoie de 50 trilioane USD pentru a deveni neutră climatic

SUA are nevoie de 50 trilioane USD pentru a deveni neutră climatic

de Răzvan Măgureanu
senator John Kennedy

SUA ar trebui să cheltuie 50 trilioane USD pentru a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, dar nu se știe cu cât va scădea temperatura la nivel global dacă americanii vor cheltui această sumîă colosală.

Într-o dezbatere în Senatul American, senatorul american John Kennedy l-a întrebat pe Dr. Douglas Holtz-Eakin, un renumit economist american și președintele American Action Forum, care este prețul ca SUA să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. Răspunsul este șocant: 50 trilioane USD.

Apoi, senatorul Kennedy a vrut să afle și cu cât va scădea temperatura la nivel global urmare a acestor măsuri. Atât Dr. Douglas Holtz-Eakin cât și Robert Litterman, președintele Risk Committee din SUA și un avocat al taxării emisiilor de carbon au răspuns că nu știu și că acest lucru depinde de multe lucruri, inclusiv de ceea ce vor China și India!

Puteți urmări în filmulețul publicat pe pagina de twitter a senatorului John Kennedy acest dialog șocant în care mari experți ai lumii habar nu au cu cât ar scădea temperatura la nivel global dacă America ar lua măsuri drastice împotriva emisiilor de carbon cheltuind o sumă colosală care ar îndatora generații.

În același timp, Uniunea Europeană a aprobat la mijlocul lunii februarie planul de a interzice total motoarele cu ardere internă la 1 ianuarie 2035. În felul acesta, Uniunea Europeană le face un imens cadou chinezilor deschizându-le piața europeană de mașini electrice.

Concluzia este că Uniunea Europeană dar și SUA plătesc sau vor plăti un cost imens pe lângă reducerea mobilității oamenilor, care este un drept inalienabil, fără a avea vreo perspectivă cât de câț apropiată asupra rezultatelor acestor măsuri. Nimeni nu poate prevedea dacă temperatura medie globală anuală va scădea pentru că exact chinezii care fac lobby să își vândă mașinile lor electrice în Europa nu iau măsuri la fel de drastice și nici nu există vreun acord cu ei că le vor lua.

America și Europa nu trăiesc sub sub un glob de sticlă și aplicarea unor măsuri drastice de reducere a poluării doar în unele zone nu va rezolva problema încălzirii globale.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.