Home TesteContact Test drive: Peugeot 408 – Atracție estetică

Test drive: Peugeot 408 – Atracție estetică

de Dan Damian
Peugeot 408

Am testat timp de două zile noul Peugeot 408, o propunere interesantă în clasa compactă, care mizează pe designul foarte atractiv și combinația între nu mai puțin de trei clase.

Vremea când puteai încadra o mașină într-un anume segment, pe baza dimensiunilor și a platformei a apus demult. Acum platformele sunt modulare, iar producătorii încearcă să combine într-un singur automobil, formele și a avantajele a până la trei clase. Exact cazul noului Peugeot 408. Ce vedem în această mașină? Un fastback, break sau semi SUV? Este câte puțin din toate. Are spatele unui fastback, chiar dacă plonjarea începe după montantul C (pentru a oferi mai mult spațiu la cap pasagerilor din spate), are avantajul unui break (cu hayon și nu mai puțin de 536 litri pentru bagaje), dar are și valeități de SUV, cu garda la sol destul de mare – 19 cm.

Peugeot 408

La partea frontală, francezii au vrut în special stil, dar l-au îmbibat și cu aspecte practice. Farurile LED au doar 7 cm înălțime și sunt “îngropate” în spatele grilei pentru ca la șocuri mici (impact de până în 15 – 20 km/h) să nu fie afectate. Pe de altă parte, această împingere a grilei către exterior dă un plus de volum mașinii. La fel și multitudinea de linii ale caroseriei, mai ales către partea din spate. Deasupra hayonului vedem chiar niște “urechi” asemănătoare cu cele ale SUV-ului Lamborghini Urus, plus stopuri înguste, cu cele trei linii LED ale semnăturii luminoase dispuse oblic. Efectul de ansamblu este unul care atrage atenția datorită acestor detalii, dar și datorită faptului că mașina nu este foarte înaltă (1.478 mm), dar are garda la sol destul de consistentă.

Unde este plasat, totuși, noul Peugeot 408? În clasa compactă, chiar dacă la limita superioară a acesteia (lungime de 4.687 mm), peste hatch-ul 308 și sub sedanul 508.

Peugeot 408

Interiorul nu are elemente neapărat noi, ci se bazează pe cunoscutul i-Cockpit, care va atrage cu siguranță în special pasionații de tehnologie. Efectul 3D al tabloului de bord, foarte atractiv, plus display-ul central cu acele taste digitale dedesubt, pe care le poți configura, va asigura un aspect modern pentru mai mulți ani. Materialele sunt de bună calitate, peste medie, asta pentru că Peugeot 408 vizează clar (și) concurenți din segmentul premium. Nimic de reproșat la nivelul confortului și spațiului, două atu-uri clare ale noului model francez.

Motorizare de bază și două PHEV-uri

La bază, Peugeot 408 vine cu motorul de 1,2 litri, turbo, cu 130 CP (230 Nm), cuplat la cutia de viteze automată cu 8 trepte. Propulsorul este suficient pentru cele 1.468 kg ale mașinii, dar nu vă așteptați la cine știe ce sportivitate (pe care mașina o inspiră la nivel estetic). Trage bine, dar parcă ai vrea ceva mai multă putere în depășiri. La accelerații puternice, sunetul este destul de pregnant în habitaclu, dar când îi stabilizezi turația acesta dispare în mare parte. Cutia îl ajută să meargă la turații mici, iar consumul poate ajunge la 5,8 l/100 km în extraurban. Ce ar fi de reproșat la acest capitol… accelerația nu este chiar armonios modulabilă. Sunt momente când ții accelerația constantă, dar apar mici fluctuații de putere. De asemenea, la viteze foarte mici, transmisia mai dă ușoare șocuri. Sunt chestii de finețe, pe care le observi când analizezi foarte atent mașina, pentru că în mod normal nu le-ai conștientiza. Confortul? Foarte bun. Ok, nu la nivel de Citroën (408 nu este oferit cu suspensie adaptivă), dar exact ce trebuie atunci când mergi pe distanțe mari. Mașina te relaxează, nu te obosește, chiar și după multe sute de km la volan. Poți rula și sportiv (are și mod Sport), dar trebuie să ții cont de faptul că Peugeot 408 poate rivaliza cu anumite SUV-uri urbane în ceea ce privește garda la sol.

Peugeot 408

Prețurile pornesc de la 33.600 euro (130 CP și cutie automată), dar versiunea GT testată de mine ajunge la 38.100 euro. Momentan, Peugeot are și un discount de 1.200 euro pentru acest model. Mi se pare, totuși, un interval cam mare de la 130 CP până la următorul nivel de putere, adică cei 180 CP ai sistemului PHEV (există versiune PHEV de 225 CP), dar acestea ajung în vara acestui an.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.